Tüntetést szerveznek a londoni magyarok a sajtószabadságért

2014. június 06. 13:32

Június 13-án Londonban is tüntetés lesz az Origo kirúgott főszerkesztője és a reklámadó miatt. Londonban élő magyarok a magyar nagykövetség épülete elé szerveznek demonstrációt, hogy kifejezzék tiltakozásukat a sajtó- és szólásszabadságot érő támadásokkal szemben.

2014. június 06. 13:32

Londonban élő magyar magánszemélyek tüntetést szerveznek jövő pénteken a londoni magyar nagykövetség épülete elé, hogy kifejezzék szolidaritásukat az Origo kirúgott főszerkesztőjével és a portál többi távozó munkatársával.

Közleményükben azt írják: megdöbbenti és felháborítja őket az ügy, mely újabb emblematikus példája a magyar kormány korlátlan hatalomra törekvésének. A tüntetők egyúttal tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen is.

A Londonban élő magyarok követelik, hogy a magyar kormány és a Magyarországon működő vállalatok tegyenek meg mindent a szólás- és a
sajtószabadság biztosítása érdekében – zárul a közlemény.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2015. február 07. 21:35
Kár vicsorogni a külföldön dolgozókra. Ne gondolja már senki, hogy ők ezzel foglalkoznak. Átlátszó az egész!
nyugalmazott tanár
2014. július 02. 22:24
Ezek nem "londoni magyarok", hanem egy tucat megvezetett vendégmunkás. Néhány Fontért bármit. Még ezt is.
nyugalmazott tanár
2014. július 02. 22:24
"Magyarországon nincs vagy a 75 ezres kezdő fizetés még ahhoz sem elég, hogy megéljenek belőle, nem ahhoz, hogy gyereket vállaljanak családot alapítsanak." Érdekes módon az itthon maradottak mégis azt teszik. Eredményesen. A saját hazájukban.
nyugalmazott tanár
2014. július 02. 22:24
Utána hazajönnek a mosogató mellől, és majd elmondják, hogy Európában hogy szokás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!