PDSZ: Állítsák vissza 18 évre a tankötelezettség korhatárát

2014. június 01. 15:39

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt javasolja a kormányzatnak, hogy állítsák vissza 18 évre a tankötelezettség felső korhatárát – jelentette ki a PDSZ elnöke, Mendrey László vasárnap Budapesten.

2014. június 01. 15:39

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt javasolja a kormányzatnak, hogy állítsák vissza 18 évre a tankötelezettség felső korhatárát – jelentette ki a PDSZ elnöke vasárnap Budapesten.

 
Mendrey László a pedagógusnap alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: ugyancsak szükségesnek tartják, hogy ne legyen kötelező a tagság a Nemzeti Pedagóguskarban. A belépést választhatóvá, önkéntessé kell tenni – mondta.
 
Elkerülhetetlennek nevezte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „monopóliumának” átgondolását. Lehetőséget kell adni az intézményfenntartásra azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erre alkalmasak – tette hozzá a szakszervezeti vezető.
 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. június 02. 07:56
A 18 éves korhatárnak akkor lenne igazán értelme, ha addig valóban jól megtanítanának egy szakmát, mellette azért kis általános műveltséget is rásóznának az illetőre és szakmai gyakorlatot is oktatnának nagyon komolyan.
Karbantartó9
2014. június 02. 07:30
Ha végre elismernétek a szegregáció természetes szükségességét, akkor lehet 18! Addig legyen 14!
zolka50.50
2014. június 01. 23:29
És íme egy újabb dolog, amiben a britek utánozzák Magyarországot: http://kics.it/VkHwQ
gross
2014. június 01. 22:59
ne felejtsük azért, hogy az egyik legnagyobb gond magukkal a pedagógusokkal van. Mindkét feleségem (nem egyszerre voltak a feleségeim!) elsőre pedagógusnak tanult; egybehangzó állításuk szerint - talán egy-két kivétellel - a csak teljesen alkalmatlan diáktársaik mentek el tanítónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!