A Felsőoktatási Kerekasztal összehívását kezdeményezi a szakszervezet

2014. június 17. 12:38

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint össze kell hívni a Felsőoktatási Kerekasztalt, mielőtt módosítják a felsőoktatási törvényt. A tervezett módosítás már szeptembertől lehetővé tenné a kancellári rendszer bevezetését a felsőoktatási intézményekben.

2014. június 17. 12:38

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden jelentette be, hogy a kormány a felsőoktatási törvény módosítását tervezi. Ennek nyomán szeptembertől lehetővé válna a kancellári rendszer bevezetése a felsőoktatási intézmények gazdasági irányítása terén. Egyúttal visszaállna az a rend, hogy a szenátus választja meg a rektorjelöltet, akinek a személyét az államfő hagyja jóvá. A miniszter azt mondta, szeretné, ha a javaslatot még a nyári szünet előtt elfogadná a parlament.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete kezdeményezi, hogy még a felsőoktatási törvény módosítása előtt hívja össze a kormány a Felsőoktatási Kerekasztalt és folytasson érdemi egyeztetéseket az érintettekkel. Közleményükben megdöbbentőnek nevezte a jogszabály módosításának „abszurd időpontját”, a megelőző konzultációk hiányát és a Felsőoktatási Kerekasztal negligálását a kérdésben.

Az FDSZ felhívja a figyelmet, hogy jelenleg a felsőoktatás kormányzati irányításának nincs felelős vezetője, s álláspontjuk szerint mindez beláthatatlan következményekkel járhat.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. június 17. 16:31
Egy ilyen kerekasztalnál akarják kielemezni, hogy trükköztek a Corvinus-nál a költségvetési támogatás széthordásakor???
Tüke66
2014. június 17. 12:51
Ki kéne már borítani az egyetemi bilit is. Nagy-nagy reformokra volna szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!