Jobbik: Nagy változás nem várható

2014. május 29. 17:42

A Jobbik nem remél nagy változást a kormányzati politikában a következő négy évben – mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője az MTI-nek csütörtökön, miután Orbán Viktor megnevezte harmadik kormányának miniszterjelöltjeit. Szerintük folytatódik a „gazdagoknak kedvező kormányzás”.

2014. május 29. 17:42

A jobbikos politikus szerint „Orbán Viktor azt a formát hozta, amire lehetett számítani”, a kormánynévsor nem okozott meglepetést, gyakorlatilag majdnem minden miniszterjelölt neve szerepelt már korábban a sajtóban. Dúró Dóra jelezte: szakmai kritikáikat a bizottsági meghallgatásokon mindegyik jelöltnek el fogják mondani. Megjegyezte: magával a kormánystruktúrával sem értenek egyet, hiszen olyan kiemelt területek, mint az oktatás, az egészségügy és a szociális terület nem kapnak önálló tárcát, hanem továbbra is „egy minisztériumba zsúfolva” kell működniük, ami a Jobbik álláspontja szerint nem lehet hatékony. Az ellenzéki párt azt is sérelmezi, hogy a vidékfejlesztési helyett földművelésügyi tárcát hoznak létre, amit szintén visszalépésnek minősítenek.

Dúró Dóra azt mondta: nagy változást nem remélnek, hiszen alapvető személyi változások nem lesznek a kormány összetételében. „Ugyanarra a gazdagoknak kedvező kormányzásra számíthatunk, ami az elmúlt négy évben is volt” – jegyezte meg. A szóvivő kitért arra is: a legnagyobb meglepetést a KDNP-s Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszteri jelölése okozta, de irányváltásra az ő személye alapján sem lehet számítani a fejlesztési tárcánál és a kormányzati politikában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2014. május 29. 19:02
Valami járvány tizedeli a fideszes trollokat?! Már több mint egy órája kint a poszt, és még nem tűntek fel ultramagas szintű vitakészségükkel és kiemelkedő érvkészletükkel „túrótórtázni”... :)
freehckr
2014. május 29. 17:53
„folytatódik a "gazdagoknak kedvező kormányzás"” Nebazmeg... :) Kérdezzétek már meg a „gazdagokat”, menyire tetszik nekik, hogy a posztkommunista kormányzat malacperselyként tekint bankokra, pénzügyi szolgáltatókra, és világrekord adó- és adminisztrációs terhekkel sokkolja a vállalkozásaikat, befektetéseiket?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!