Schmidt Mária: A holokauszt Európa tragédiája

2014. április 28. 13:22

A holokauszt áldozataira emlékezett Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum előtt.

2014. április 28. 13:22

 A holokauszt nem csak a zsidóság, hanem Európa és a magyarság tragédiája Schmidt Mária szerint, aki a Terror Háza előtt beszélt erről a holokauszt emléknapján, vasárnap. Mint mondta: 1944 tavaszán a magyarok és zsidók közé ékelődött a szégyen. Szerinte a holokauszthoz kapcsolódó, sokféle szégyenérzetet is fel kellene már dolgozni. A feladattal egész Európa küszködik, évtizedek óta.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kariton
2014. április 28. 19:24
"Schmidt Mária: A holokauszt Európa tragédiája" Trianon meg a mentális orgazmusuk.
neuhistoriker
2014. április 28. 16:55
1941 őszén az amerikai Baltimoreban gyúltek össze a zsidók. Két dolgot határoztak el ott véglegesen. Az egyik a véget nem érő kárpótlás kikényszerítése, a másik a németek és szövetségeseik háború utáni leigázása, rabszolgasorba taszítása. És még hol volt akkor a holokamu.
liberálzöld.
2014. április 28. 16:24
http://www.erdekessegek.hu/index5_5.htm "Krupp beszéde után Schacht, a nácik legfőbb pénzügyi és gazdasági szakembere így kiáltott fel: "És most, uraim, fáradjunk át a pénztárhoz!" Ismét Krupp volt az első. Egymillió márkát ajánlott fel Hitlernek politikai céljaira,.... ... A rabszolgamunka a szó gazdasági értelmében persze nem lehetett teljes értékű, de még így is óriási hasznot jelentett a Krupp-üzemek számára. A Krupp-művek naponta 4 márkát fizettek az SS-nek minden átengedett rabszolgamunkásért, amelyből 70 pfenniget le is vontak, élelmezés" címén. 1943-ból még a számlák is megmaradtak, amelyek ezt a pokoli üzletet bizonyították… Persze ami az élelmezést illeti, azt elsősorban bikacsökkel és gumibottal "tálalták" a Krupp-üzemek rabszolgamunkásainak. Alfried Krupp egyik benső munkatársa, Von Bülow 1944 őszi leveleiben (amelyeket később a bíróság elé tártak), a Krupp cég levélpapírján arról panaszkodik, hogy túlságosan kevés a gumibot és a bikacsök, s az SS-raktárakat a cég nevében újabb szállítmányokra ösztönzi..."
mantelman
2014. április 28. 16:04
A sok ávós zsidó miatt is szégyelljük magunkat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!