Majdnem verekedés lett a „becsület napi” megemlékezésből

2014. február 08. 15:04

Rendőrsorfal akadályozta meg a szélsőjobboldali megemlékezők és antifasiszta ellentüntetők összecsapását délután a budai várban. A rendezvényt a Clark Ádám térre tervezték, de bombariadó miatt végül a Kapisztrán téren tartották meg.

2014. február 08. 15:04

Rendőrsorfal akadályozta meg, hogy összeverekedjen a „becsület napja” címmel meghirdetett demonstráció és az antifasiszta ellentüntetők egy csoportja szombat délután a budai Várban, a Kapisztrán térnél. 

A „becsület napi” megemlékezésre érkezők és az antifasiszta ellentüntetés résztvevői a Kapisztrán téren összetalálkoztak, a két kisebb tábort rendőrsorfallal választották ketté és a rendőrök hátranyomták az egymást hergelő két csoportot.

Az előbbi demonstráció résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeztek volna szombat délben, de a rendőrség tűzszerészei egy bejelentés nyomán lezárták a teret, valamint a Lánchidat és az Alagutat is. Emiatt a tüntetők nagy része nem tudott átmenni a hídon Pestről Budára, majd feljutni a budai Várba, így nagy kerülővel igyekeznek a helyszínt megközelíteni

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. február 08. 18:10
béke poraikra,a katona nem politizál csak harcol és életét adja
Akitlosz
2014. február 08. 17:58
Majka majdnem leejtette a mobiltelefonját.
regiszter
2014. február 08. 17:37
Nem érdekes, hogy mindig a toleranciabajnokok támadnak a gyülekezési jogukat békésen gyakorló "fasisztákra"?
files32
2014. február 08. 16:56
Ha a megszálló hatalmak közül lehetett volna választani én nem az oroszt választottam volna az biztos. Mély tisztelet a német és a magyar katonák előtt,akik hasonlóan gondolták. Azt hiszem az idő bizonyította, hogy az oroszokkal mennyire "jól" jártunk. Egyébként a címre reagálva csak annyit, hogy nem verekedés lett volna hanem verés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!