Hatalmas rezsioffenzívába kezdett a Fidesz csütörtökön

2014. február 06. 20:33

Kontrát a harmadik rezsicsökkentés számait ismertette, Hende a rezsicsökkentést három oldalról támadókkal riogatott, Hoppál szerint a Fidesz folytatni kívánja a rezsicsökkentést, Kovács pedig elmondta: a kormány a rezsicsökkentéssel reális lépéseket vállal. Lezsák szerint átgondolt politika a rezsicsökkentés. Öt ember, öt város, egy nap, egy téma: tovább folyik a rezsiharc.

2014. február 06. 20:33

Kontrát Károly a harmadik rezsicsökkentést magyarázta az északi fronton

A választás tétje, hogy tovább csökkenthessük a családok terheit, tovább építhessük Magyarországot – mondta Kontrát Károly államtitkár az esztergomi sportcsarnokban tartott telt házas rezsifórumon csütörtök este. „Április 6. sorsdöntő dátum, arról döntünk, hogy végleg leszámolunk a múlt elhibázott politikájával, Gyurcsány örökségével, folytatjuk a családok terheinek csökkentését és talpra áll Magyarország” – jelentette ki az államtitkár. A politikus ismertette az Országgyűlés által csütörtökön elfogadott harmadik rezsicsökkentésről szóló intézkedéssorozat számait, ezt megtapsolta a hallgatóság.

Kontrát Károly elmondta, a rezsicsökkentéssel 240 milliárd forintot takarítottak meg a családok, és ez a pénz hiányozni fog a multik zsebéből. A törvényhozók számára nincs felemelőbb érzés, mint a választópolgárok érdekeit szolgáló döntés meghozatala – utalt az államtitkár parlament csütörtöki ülésnapján elfogadott intézkedésekre, majd hozzátette: „nem ez volt az utolsó. Folytatjuk, annyit ígérhetek!

Völner Pál államtitkár, Dorog és Esztergom térségének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje a fórumon elmondta, hogy a választókerület 24 ezer aláírással szavazott bizalmat a rezsicsökkentés folytatásához. A politikus szimbolikusnak nevezte a rezsicsökkentés ügyét, amellyel mindenkihez el tudtak jutni, és csökkentették a magyar fogyasztók kiszolgáltatottságát az energiacégeknek.

Ma szavaztunk a rezsicsökkentés harmadik üteméről, és a parlamentben nyolcan szavaztak ellene. Az a személy is közéjük tartozik, akit mások szerint szabadítónak ide küldtek a nyakunkra” - mondta Völner Pál Vadai Ágnesre célozva, akit a DK indít Dorog és Esztergom körzetében az országgyűlési választáson.

A fórumon szót kapott a 88 éves Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat tagja megjegyezte: „szavazattal próbáljuk megoldani, hogy előrelépés legyen, előbbre tudjunk jutni”.

A szervezők közlése szerint a fórumon több mint 450 résztvevőt regisztráltak.

Hende Csaba a délnyugati hídfőálláson erősítette a rezsicsökkentést

Hende Csaba szerint csak a Fidesz-KDNP-kormány a garancia a rezsicsökkentésre. A honvédelmi miniszter erről csütörtökön Nagyatádon, a rezsicsökkentésről tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón beszélt. „Nagy erők mozdultak meg, három oldalról is támadják a kormány rezsicsökkentési politikáját: a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók, a brüsszeli bürokraták és a hazai baloldal” – hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette: ezért fontos, hogy mindazok, akik tavaly aláírásukkal kiálltak a kormány politikája mellett, most tegyék meg ismét, és árpilis 6-án szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára és egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeire.

Hoppál Péter a főváros környéki rezsivédműveken öntött lelket az emberekbe

A Fidesz folytatni kívánja a választás után a rezsicsökkentést és az adósságcsökkentést - jelentette ki Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön a Fejér megyei Csákváron rendezett rezsifórum előtti sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc néhány napja adott interjújára hivatkozva Hoppál Péter azt mondta: ha nem kapnak bizalmat, akkor a baloldal az eddigi 16 helyett 30 százalékos személyi jövedelemadót vezet be, a rezsicsökkentést eltörli, illetve a bankok és a multinacionális cégek különadóját kivezeti, vagyis a kieső bevételeket az emberektől szedi majd be.

Fontosnak nevezte, hogy a rezsifórumokon „az ellenfeleink által unortodoxnak gúnyolt” négyéves korszakot, valójában a magyar emberek érdekében végzett kormányzást összevessék a 2010 előtti kormányzással. Úgy vélte, a végkövetkeztetés nem lehet más, mint az, hogy a baloldal nem érdemel több esélyt. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz politikája nem a megszorításokra épül, az emberek érdekeit képviseli és „nem elvesz, hanem a gazdasági növekményből visszaad”.

Kovács a vésztői rezsisáncokat járta be

A kormány a rezsicsökkentéssel reális lépéseket vállal, amelyeket be tud tartani és végre is tud hajtani – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Vésztőn, egy fórumon. A több mint 250 érdeklődő előtt Kovács Zoltán elmondta: az emberek számára a napnál is világosabb, hogy a kormány rezsicsökkentési programja konkrét és kézzelfogható eredményeket jelent a mindennapokban. Nem ígérget, hanem a gazdaság teljesítményével összhangban apró lépésekkel halad előre, és azokat meg is valósítja – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: a kormány új közszolgáltatási modellt kínál az emberek számára, és a rendszert megpróbálja Európában is elfogadtatni. Az energiaszolgáltatásokat és a közüzemeket közösségi tulajdonba, non profit alapra kell helyezni, mert nem lehet cél a profit és az extraprofit termelése. Nemzeti érdek, nemzetpolitikai ügy a vízvagyon és a víz minőségének védelme, a gáz- és az áramszolgáltatás közösségi tulajdonban tartása – jelentette ki Kovács Zoltán.

Lezsák Szankon szemrevételezte a rezsiharc hátországát

Az Országgyűlés alelnöke a Bács-Kiskun megyei településen hangsúlyozta: a 2010-es választások előtt „tudatos, nemzetépítő politika” előkészületei történtek meg, ami megfelelő alapot jelentett az elmúlt négy év kormányzati munkájához. A Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselőjelöltje emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltozás utáni hetedik választásra készül az ország. Lezsák Sándor idézte Orbán Viktort, aki 2010-ben utasítást adott arra, hogy készítsék elő a rezsidíjak befagyasztását és későbbi csökkentését. Szükségesnek nevezte a rezsifórumok megtartását, mert meg kell győzni mindenkit arról, hogy nem történhet még egyszer az, ami 2002 és 2010 között, amikor 15 alkalommal emelték a különböző energiaárakat a közüzemi szolgáltatók – mondta.

A közüzem a közösség szolgálata, mint ilyen nem nyerészkedhet, ami profitot termel, azt a fejlesztésekre kell fordítani” – fogalmazott. Lezsák Sándor szólt arról, hogy a rezsicsökkentés egy folyamat, nem lehet meghatározni, hogy annak hány szakasza lesz. Nem lehet tudni, hogy mikor érjük el az optimális szintet – fűzte hozzá. Közlése szerint „egy másik világ, egy új rendszer kezdődik Magyarországon”, ennek rendezőelve az új alaptörvény.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2014. február 07. 12:34
Aki nem tud számolni, az még beveszi ezt a baromságot.
kukagyerek
2014. február 07. 11:26
"Nem rezsioffenzíva ez, hanem egy visszataszító pártpropaganda. Már a könyökünkön jön ki. Három (+ négy) évig szívta a fidesz az emberek vérét, az utolsó félévben meg cinikusan enged a nadrágszíjon. A sok proli, meg ájuldozik a gyönyörtől. (Mi mást is tehetne a szerencsétlen, 24 év alatt kifosztott, hiszékeny birka-banda!)"
liberálzöld.
2014. február 07. 08:45
A GDP arányában a rezsi folyamatosan csökken! Ezt kell eladni, kedves narancselftikék.
Wazze
2014. február 07. 07:48
Magyar népmesék... Azaz: parasztvakítás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!