A harmadik rezsicsökkentésről tárgyal a Ház

2014. február 04. 07:53

Az Országgyűlés keddi ülésén változtat az Áder János által korábban visszaküldött törvényjavaslatokon, majd a harmadik rezsicsökkentéssel összefüggő intézkedések tárgyalásába kezd.

2014. február 04. 07:53

A Ház kedd ülése reggel 8 óra 30 perckor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, a képviselők ezt követően az Áder János államfő által még tavaly év végén visszaküldött két törvényjavaslaton módosíthatnak. Az egyik a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépést célozza. Ezzel kapcsolatban az államfő több kifogást is megfogalmazott november elején, de az őszi ülésszakban már nem módosították. A másik a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló jogszabály, amelynél a köztársasági elnök azt ellenezte, hogy a Nemzet Művésze-díjat jogerősen elítélt alkotók is megkaphatnák. A parlament emellett kormánypárti kezdeményezésre a jászkun önmegváltás emléknapjává minősítheti május 6-át.

A szavazást követően kezdődhet vita a rezsicsökkentés folytatásáról. Az erről szóló előterjesztést Németh Szilárd, a Fidesz témáért felelős politikusa és Rogán Antal kormánypárti frakcióvezető terjesztette be. Javaslatuk alapján az Országgyűlés kivételes sürgősségi eljárásban tárgyalja azt az indítványt, hogy a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökkenjen.

A Ház az ülésnap további részében nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyal, de a fideszes Kovács József kezdeményezésére terítékre kerül a magyar ápolók napjának kijelölése is, amelyet javaslata alapján február 19-én tartanának.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. február 04. 11:20
A harmadik rezsicsökkentést ismeretlen külföldi cég ismeretlen tevékenységéből fogja finanszírozni az álla. Bizony elvtársak, úgy, hogy tessék megszavazni!
Hapci
2014. február 04. 09:37
Éljen a Magyar Rezsicsöki Párt és annak Örökös Vezetője! Éljen! Hurrá! Éljen! Hurrá!
states
2014. február 04. 09:06
Szegény szocikat már az elsőtől is kirázta hideg, mi lesz velük a harmadiktól, a negyedikről már nem is beszélve. Mindegyik egy 200-as szög a koporsójukban. Áprilisban alighanem készíthetik maguknak a síremléket a munkásmozgalmi panteonban. Kádár János mellett.
csuka
2014. február 04. 09:02
A rezsiátverés lényege: Szemétszállítási díj: 2013 január: 2996 Ft/hó; 2014 január: 2996 Ft/hó. Mi a különbség. Az árban semmi, de a 2014-es számlára rá van írva, hogy a megtakarítás 3441Ft-hoz képest (Ilyen számlám soha nem volt.) 445 Ft. Ügyes! Miért nem azt írták rá, hogy a megtakarítás 100.000,-Ft-hoz képest 97.004,-Ft? Akkor még jobban örülnék, ha birka lennék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!