Vörös csillag a Fidesz székházon

2014. január 18. 12:54

Ismét akciózott az Együtt-PM. A párt ezúttal a Fidesz Lendvay utcai székházát vette célba, amire az egykori szovjet zászlóra hasonlító vörös molinót feszítettek, amelyekre sárgával sarlót, kalapácsot, valamint ötágú csillagot festettek. A flashmob utáni sajtótájékoztatón Karácsony Gergely elmondta, hogy a Paks II-ről szóló egyezség az oroszokkal „a Fidesz és Orbán Viktor erkölcsi megsemmisülését jelenti”.

2014. január 18. 12:54

Az Együtt-PM véleménye szerint a paksi bővítéssel kapcsolatos államközi megállapodás „kierőszakolása a Fidesz és Orbán Viktor erkölcsi megsemmisülését jelenti” - mondta szombaton, a kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A választási szövetség politikusa úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök politikai pályája első jelentős lépéseként hazaküldte az oroszokat, 25 évvel később „politikai pályája utolsó jelentős lépéseként visszahívta őket”. A politikus hozzátette: a kormányfő egy tál lencséért, „tegyük hozzá, egy óriási nagy tál lencséért eladott mindent, amit az elmúlt időszakban képviselt - folytatta.

Karácsony elmondta, hogy a miniszterelnök olyan országgal kötött alkut, „Magyarország gyarmatosításáról, amely nem tiszteli a jogállamot, és amely nem tiszteli a tisztességes versenyt”. Míg a kormányfő korábban arról beszélt, hogy szabadságharcot kell vívnunk, mégis egy olyan országgal kötött alkut, amelyik nem tiszteli a szabadságot – jelentette ki a politikus.

A képviselő az is megjegyezte, hogy Orbán Viktor miközben harcot hirdetett az államadósság ellen és „ócsárolta” az IMF–hitelt, most mégis egy ahhoz hasonló nagyságrendű kölcsönt akar felvenni az orosz államtól. Ehhez „trükkök százait” kell majd bevetni, hogy ne ütközzön az alaptörvénybe. A független képviselő nem értett egyet azzal, hogy a rezsicsökkentés miatt lenne szükség a bővítésre. Szavai szerint ha olcsóbb áramot akarunk előállítani, akkor olcsóbb technológiákat kellene keresni, például a megújuló energiák arányának növelésével. Karácsony elmondta, hogy a jelenleg működő blokkok futamidejének meghosszabbítását még a zöldszervezetek is támogatják, mert az alkalmat ad arra, hogy az elkövetkező évtizedekben növelni lehessen a megújuló energiaforrások arányát.

A sajtótájékoztató előtt a választási szövetség több aktivistája átmászott a Fidesz székházának kerítésén, közülük négyen felkapaszkodtak az épület egyik erkélyére. Ők két, az egykori szovjet zászlóra hasonlító vörös molinót tartottak ki, amelyekre sárgával a sarlót-kalapácsot, valamint egy ötágú csillagot festettek. Később csatlakozott hozzájuk egy ötödik társuk is. A sajtótájékoztató után mindannyian lejöttek az erkélyről, és a molinókkal együtt elsétáltak a helyszínről.

Karácsony Gergely egy kérdésre azt felelte, figyelemfelhívó akcióik során többször is felmerült annak a veszélye, hogy demonstrációjuknak jogi következményei lesznek, és ezzel az aktivistáik tisztában vannak.

Összesen 375 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2014. január 19. 17:55
Nem kell csodálkozni a vörös csillagon,hamarosan oda kerül a sarló és a kalapács is amit orbán annak idelyén eldobott de most megkereste!
feketemacska
2014. január 19. 11:39
Tök aranyos volt,hogy ahogy a netharcos,libsi emlőkön felnevelt fiatalok megmászták a nem éppen rablóbarát kerítést:némelyek számára nem kis teljesítmény,de megtették, amit a haza követelt. Reméljük,a kiváló akciót megünnepelték egy jó vacsorával. A vörös plakát,no és a média-figyelem bizony felemelő perceket adott.Ha ők ezt enélkül csinálják,a kutya sem vette volna észre. Nekem nagyon teccett.
puszika
2014. január 19. 11:36
És a székházzal szemben ottállt Karácsonyfa Gergő tábori csendőr! Nehogy valaki elszúrjon valamit. Bajnai Gordon: nem ismrem ezeket.Fogalmam sincs hogy kik.
cutcopy
2014. január 19. 11:20
Mesterházi pincsi szekrényében, a Lenin szobrocskák alatti polcon..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!