Vizi E. Szilveszter elhatárolódik Kerényiék lapjától

2014. január 06. 14:58

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke állítja: nem vállalta el a Magyar Krónika szerkesztő bizottságának tagságát. De nem csak ő mondott nemet a felkérésre. Így tett a Mandiner főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely; a Heti Válasz két újságírója, Ablonczy Bálint és Stumpf András, valamint Ráday Mihály operatőr is.

2014. január 06. 14:58

Meglepve olvasta Vizi E. Szilveszter, hogy tagja a Magyar Krónika szerkesztő bizottságának. Mint azt a Cinknek írott e-mailben jelezte: nem vállalt el olyan megbízást, mint amiről Kerényi Imre és Bencsik Gábor írt. „Meglepetéssel olvastam különböző internetes portálokon, hogy a Magyar Krónika most induló folyóiratnak szerkesztő bizottsági tagja lennék. Tájékoztatásul közlöm, hogy sem írásban, sem szóban ilyen jellegű megbízást nem vállaltam el” – fogalmazott.

A Kerényi Imréék levele szerint a Magyar Krónika szerkesztő bizottságának tagjai Balog Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter lennének, közüli a szerkesztő bizottság elnöki tisztségét Vizi E. Szilveszter látnák el.

Frissítés

A felkért szerzők közül többen már nemet mondtak a felkérésre. Így tett a Mandiner főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely; a Heti Válasz két újságírója, Ablonczy Bálint és Stumpf András, valamint Ráday Mihály operatőr is.

Igent mondott ugyanakkor a szerzőnek való meghívásra Jankovics Marcell filmrendező és Kálomista Gábor producer.

Fricz Tamás politológus nem nyilatkozik döntéséről, míg Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, Hankiss Elemér szociológus, illetve Navracsics Tibor azt állította: nem kapott felkérést.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!