Kerényi előre tudta, hogy botrány lesz a Magyar Krónikából

2014. január 10. 10:55

Eddig minden terve megvalósult, ez is meg fog – nyilatkozta Kerényi Imre az ATV-ben.

2014. január 10. 10:55

Nem akar a vízcsapból is ő folyni, ezért csak az ATV-nek nyilatkozott a Magyar Krónikáról Kerényi Imre. A miniszterelnök megbízott elmondta: a nyilvánosságra került levél a harmadik dolgozat, amit Orbán Viktornak írt. Az első az Alaptörvény népszerűsítése volt, a második Szobrok, közterek és nemzeti könyvtár címet viselte, ez pedig a Magyar Krónika létrehozásáról szól. Emlékeztetett: eddig mindegyik terve megvalósult, szerinte ez is meg fog.

Kerényi elmondta, hogy szatírának szánta írását, és pontosan tudta, hogy nyilvánosságra fog kerülni, és azt is, hogy botrány lesz belőle. Cáfolta azt is, hogy a lap csütörtöki alapindító értekezleten Orbán Viktor leszúrta volna őt.

Ígérete szerint Pünkösdkör jelenik meg a Magyar Krónika 0. száma.

Kerényi szerint „óriási győzelem”, hogy a felkért szerzők közül csupán tízen mondtak nemet. Cáfolta például, hogy Vizi E. Szilveszter és Hankiss Elemér elhatárolódott volna a laptól.

Kell csinálni egy olyan lapot, ami igent mond, ami örömet talál és örömet mutat fel, mert akkor ez a minta terjed” – vélekedett ötletéről a miniszterelnöki megbízott, aki elmondta azt is, hogy miután egy egységes közegben megcsinálják a lapot, azt követően fel fog kérni szerzőnek nem jobboldali személyiségeket is. Konkrétan megemlítette Szinetár Miklóst, Spiró Györgyöt és Fiala Jánost, mint felkérendő szerzőket.

Kerényi elmondta azt is, hogy egy fillér közpénz nem lesz a Magyar Krónikában: a lap kiadója a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországét Alapítvány lesz, ők adják majd a pénzt is rá.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. január 11. 09:26
"..számított a botrányra.." De arra nem, hogy a gazdája ezért leb@ssza!
Vakkhangya
2014. január 10. 21:35
A fideszről mindent elmond, hogy Kerényi most náluk van. :-))))))))))))))))))))))))) Hál istennek ezt is leigazolták. Már csak Puch Lászlót És Boldvait kéne.......
IgazságosIzomViktor.
2014. január 10. 20:42
Idióta seggnyaló barom...
USsange
2014. január 10. 18:26
A ballibek mindenen előre kárognak. Annál jobban kárognak, minél jobbnak tűnik. A rezsicsökkentésen is jó sokáig károgtak. Most már ebben az ügyben károgni sem mernek. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!