Jobbik: A dorozsmai szociális lakópark „ocsmány pozitív diszkrimináció”

2014. január 17. 14:53

A Jobbik „ocsmány, undorító” pozitív diszkriminációnak tartja, hogy roma családoknak építenek a piaci ár többszöröséért lakóparkot a Csongrád megyei Kiskundorozsmán. Erről Z. Kárpát Dániel beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

2014. január 17. 14:53

A Szeged-Csanádi Egyházmegye november végén jelentette be, hogy lakóparkot építenének a szeged-kiskundorozsmai Árpa utca és Búza utca által határolt városrészben élő nehéz sorsú családok számára. A telepen generációk óta élnek emberhez méltatlan körülmények között, jelenleg huszonkét roma család, mintegy 120 ember lakik ott – mondta akkor Kiss-Rigó László megyés püspök.

Z. Kárpát Dániel pénteken hangsúlyozta: elismerik és támogatják az egyház karitatív tevékenységét, de a Jobbik álláspontja szerint az erre fordítandó összeget inkább „tisztességes, dolgozó” fiatal párok otthonteremtésére kellene fordítani, hogy ezzel is csökkenjen a kivándorlás az országból. Hangsúlyozta: a Jobbik szakértői felmérték az érintett területet, és számításaik szerint a két utca összes ingatlana felújítható lenne 150 millió forintból, miközben az egyházmegye becslések szerint 4 milliárd forintot költ 25 új ház, egy közösségi ház, egy sportpálya és egy kápolna felépítésére.

Z. Kárpát Dániel leszögezte: a Jobbik ellenzi és küzdeni fog a hasonló esetek ellen, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a roma kisebbség tagjai származásuk miatt ingyen jussanak lakhatáshoz, míg sok dolgozó magyar fiatal pár nemhogy lakáshoz, de hitelhez sem jut, és ezért „külföldre kényszerül”.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2014. január 17. 22:02
Egyébként ez a nyilatkozat sok mindent elárul ennek a ferdeszájú pöcs Z(akkant) Kárpát Daninak lelkivilágáról...az fáj nekik, hogy valakik megpróbálnak segíteni nehéz sorsú embereken. Bántja, hogy vannak akik segítenek másokon. És képes erről még sajtótájkoztatót is tartani.
Ald0 Raine hadnagy
2014. január 17. 21:00
"A Jobbik „ocsmány, undorító” pozitív diszkriminációnak tartja, hogy családoknak építenek a piaci ár többszöröséért lakóparkot. Erről Z. Kárpát Dániel beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten." Nahát, a devizahitelesek elleni ilyen durva kirohanást...
kjkj945
2014. január 17. 17:06
A jobbik mikor épít a romák áldozatinak, akiknek emiatt rossz lett a lakáskörülménye?????
ballada
2014. január 17. 16:45
https://www.youtube.com/watch?v=nFEoO_UkDIc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!