Ne sózzon, mert megbüntethetik érte!

2013. december 09. 08:51

Ötvenezer forintra büntethetik azokat, akik sóval csúszásmentesítenek.

2013. december 09. 08:51

Csak a közút használhat (kevert) sót az utak csúszámentesítésére, mások 50 ezer forintos büntetést kockáztatnak, ha ily módon akarják megszüntetni a járófelületek síkosságát.

Minden más egyéb módszer engedélyezett, csak a só nem, mivel az károsítja a házi állatok lábát, a bőrcipőt és az autók gumijait is.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stiga
2013. december 10. 18:14
A BOSTE Tartós Jégmentesítő preventív felhasználásra ajánlott termék, azonban azonnali beavatkozásra is jól alkalmazható készítmény. Preventív megoldásként négyzetméterenként 50-100 ml BOSTE Tartós Jégmentesítő kijuttatását javasoljuk, ami a környezetünkre nem káros. Gazdasági szempontból a sózási technológia - talajra, növényekre, közművekre (pl: fém villanyoszlopok), épületekre és járművekre gyakorolt - károsító hatásának kiküszöbölésével is jelentős megtakarítást eredményez.
horleus
2013. december 10. 17:43
K i v o n a t a 346/2008 (XII.30.) korm.rend. a fás szárú növények védelméről (2) Belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti." Tehát sóról egy szót sem ejt a rendelet. Akkor mire hivatkozva büntetnek? Az a só, amit ma étkezési só gyanánt (vagy helyett!) kapni lehet, az kálium-klorid, ami egyszerűen műtrágya, és így kifejezetten hasznos a növényeknek. Az étkezési só évszázadok óta a nátrium-klorid volt, de azt manapság se égen se földön nem lehet kapni. Csak be kell írni a keresőbe, hogy „kálium-klorid” és megtudod az élettani hatásait.
Akitlosz
2013. december 09. 19:38
"A környezetvédők azért küzdenek, hogy a só menjen a levesbe!" A dietetikusok meg azért, hogy a só inkább menjen a járdára!
imres
2013. december 09. 18:45
Sok tudatlan fafejű. A tiltás EU szintű. Persze az őket nem zavarja. Lényeg, hogy ismét kiélhetik genetikailag kódolt gyűlöletüket a kormány iránt. :) Az már más kérdés, hogy a jogszabályt mennyire tartják be? Németországban októberben simán bespájzolt a lakosság sóból a szóráshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!