Nem jár Horthynak szobor Rogán Antal szerint

2013. november 04. 13:28

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem jár szobor sem Horthy Miklósnak, sem Kádár Jánosnak, és az V. kerület közterein nem is engedik ilyen felállítását, de a mostani emlékművet magánterületen avatták. Rogán Antal szerint egyébként a szoboravatás provokáció volt.

2013. november 04. 13:28

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője soha nem értett egyet azzal, hogy Horthy Miklós egykori kormányzónak szobra legyen. Az „se neki, se Kádár Jánosnak nem jár” – mondta Rogán Antal hétfőn újságírók előtt.

Horthy Miklós mellszobrát több száz megemlékező, köztük jobbikos országgyűlési képviselők jelenlétében avatták fel vasárnap a budapesti, V. kerületi Hazatérés temploma előterében, az egyházi ingatlan területén belül. Az eseményt ellentüntetés kísérte. A szoboravatás miatt több párt is tiltakozását fejezte ki.

Rogán Antal hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre kifejtette: belvárosi polgármesterként az elmúlt években mindig is következetes volt abban, hogy közterületen – vagyis ahol az önkormányzatnak illetékessége van – nem lehetett ilyen szobrot felállítani. A Horthy-szobrot azonban egy magánterületen helyezték el – tette hozzá.

Ahogyan vasárnapi közleményében, úgy a hétfői tájékoztatón is provokációnak minősítette az eseményeket a frakcióvezető. Ezt azzal magyarázta, hogy nincs szó új szoborról, az ugyanis már több éve a templomban volt, „most annyi történt, hogy kihozták (...), amit nyilvánvalóan provokatív szándékkal tettek meg”.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. november 05. 16:24
Nekünk 2/3-os nemzeti középből is egy rogán jut! Szégyen ránk nézve. Horthy, és kormányai, ha tetszik valakinek, ha nem, megmentették Magyarországot a végső pusztulástól, rajta maradtunk a térképen. Nem egy Rogán, egy "magyar" Fruzsina, se semilyen ultra liberális cioinista állampárti senki nem jogosult a bírálatára. Tudjuk, ők két tűz között, a világháború kellős közepén, minket adtak volna újra el. Ja, hogy el is adtak! Már 1919.-ben! És 1948-ban! És újra 1956.-ban! És újra, 1990.-ben is! Ja, hogy most is azt csinálják, mint 1919-ben? Hiába, a bosszú nemzete...
=nessuno=
2013. november 04. 23:15
Sosem gondoltam volna, hogy Tónival valamiben egyetértek. :)))
Ald0 Raine hadnagy
2013. november 04. 19:56
egyébként, mindig megy a vernyákolás a horthysták részéről, hogy nem volt választása, meg a világpolitika, meg kényszerhelyzet, blabla... Nem hiszem hogy bárki is kényszerítette volna hogy kormányzó legyen/maradjon. Létezik egy olyan lehetőség, amivel kifejezhette volna, ha szerinte a jogfosztás, a zsidótörvények, a politikai ellenfelek meghurcolása, bebörtönzése, munkatáborba küldése, megölése nem vállalható...lemondhatott volna. De a hatalomhoz ragaszkodás mindent (országot, embereket, elveket, emberséget) elsöprő volt ebben a gyáva nemzetrontó féregben.
Peter8811
2013. november 04. 19:43
Szobor nem jár neki de járathatnátok neki Népszabadságot Anti. Mindig elviné neki valamelyikőtök az újságot felváltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!