Hat éve már átadták a Horthy-szobrot

2013. november 03. 15:22

2007-ben egyszer már átadták azt a Horthy-szobrot, aminek újbóli felavatása annyi ellentüntetőt és Horthy-korabeli egyenruhákba öltözött ünneplőt megmozgatott. Annyi a különbség, hogy most a Hazatérés templomának utcafrontjára került a szobor.

2013. november 03. 15:22

2007-ben, szintén Hegedűs Loránt vezényletével egyszer már felavatták azt a Horthy-szobrot, ami vasárnap annyi egyenruhás ünneplőt és sárgacsillagos demonstrálót vonzott a Szabadság téri Hazatérés temploma elé. A 444 arról ír: a szobor most a fedett részből kicsit előrébb került, akkor Kossuth Lajos, Wass Albert és Szabó Dezső mellszobrával együtt avatták fel, mint ahogy egy Index-cikk is tanúskodik erről.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. november 04. 11:07
http://www.youtube.com/watch?v=ku_TqWuGd_s
6qwasyx
2013. november 04. 10:52
Ennek ellenére az elmúlt 70 évben a fideszen és a jobbikon kívül senkinek sem jutott eszébe megszeretni Horthyt. Valószínűleg azért, mert nem szerethető.
Mandiner Troll
2013. november 04. 10:49
Horthy Miklós nemhogy nem volt bűnös háborús bűntettekben, de még csak meg sem gyanúsították soha. A jogos megtorlásszerű nürnbergi perekben a vád tanújaként hallgatták meg, majd mentelméről a demokratikus nyugat gondoskodott. Tudjuk, hogy Horthy békeidőben képes volt jó döntéseket hozni, ugyanakkor a háború folyamán sokszor bebizonyosodott, nem tud katonaként gondolkodni, hiába volt katona. Tudjuk azt is, hogy a zsidók deportálását ő odázta el a legtovább Európában. Zsidók tízezrei köszönhetik neki az életüket. Tudjuk jól, antiszemitizmusával nem lógott ki a sorból a világban, hacsak nem a puhaságával. Például az imádott Churchill nálánál ezerszer keményebb volt zsidókérdésben. A numerus clausus elsőként mondja ki, hogy a zsidóság nem vallás, hanem nép. Azon túl maga a törvény nem a zsidókról szól, hanem a kisebbségekről általában. A törvény mai szemmel helytelen. Ugyanakkor a bolsevik zsidóknak érdemes lenne kicsit utánajárni, hogy a numerus clausushoz hasonló törvény az USA-ban meddig tartotta magát. Meg lennének lepve, ha lenne elég eszük és gerincük. Sajnos a mai magyarországi zsidóság igen alacsony számú, és elsősorban bolsevista túlélők és leszármazottaik, akik korábban arab terroristákat pénzeltek zsidó hazájuk ellen, és a legfőbb terroristavezért csókolgatták. A cionistákat üldözték, ha tudták legyilkolták őket. Vagyis a magyarországi zsidóság a zsidó kultúra legalja. Ma ezek a bolsevik zsidók, a zsidóságukat évtizedekig megtagadó internacionalista tömeggyilkosok mondanak ítéletet történelmünkről. Ezek a bolsevik csavargók, vájárból lett akadémikusok tematizálják a magyar tudományos életet, ők a magyar elit. Sajnos hagytuk odáig fajulni a helyzetet, hogy mára érinthetetlenné váltak. Van egy varázsigéjük, amit, ha kimondanak, megbénulunk. Azt mondják, "zsidó vagyok, te meg náci", és ezzel minden, ellenük irányuló jogos akciót elhárítanak. Márpedig amíg ezek a közéletet mérgezhetik, nem lesz társadalmi megbékélés. Vagyis az egyetlen megoldás ezek végleges száműzése a közéletből minden törvényes eszközzel. Nem azért, mert zsidók, hanem azért, mert ártalmasak.
nape
2013. november 03. 21:56
Nem ártana ismerni a történelmet Az ő különítményei főleg a vidéket terrorizáltták . És több tucat embert öltek minden féle bírósági eljárás nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!