Unatkozol? Kisközösség, nagy élmény a cserkészektől

2013. október 28. 15:16

A Magyar Cserkészszövetség harminc másodpercben villantja fel, hogy mit jelent egy cserkésznek a szokásos nyár.

2013. október 28. 15:16

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. október 28. 17:02
""A magyar cserkésztörvény tíz pontja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése] A cserkész egyeneslelkű és feltétlenül igazat mond. A cserkész híven teljesíti kötelességeit, melyekkel Istennek, hazájának és embertársainak tartozik. A cserkész ahol tud, segít. A cserkész minden cserkészt testvérének tekint. A cserkész másokkal szemben gyöngéd, magával szemben szigorú. A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. A cserkész feljebbvalóinak jó lélekkel és készségesen engedelmeskedik. A cserkész vidám és meggondolt. A cserkész takarékos. A cserkész testben és lélekben tiszta."" Etika, morál, összetartás, hazaszeretet stb!
ottapont
2013. október 28. 16:36
Mivel a gyerekeim cserkészek van rálátásom a cserkészet programjaira és azok megvalósítására. A határon határokon túli cserkészet elsősorban magyar kultúra, történelem, földrajz ismereteket szándékozik átadni a gyerekeknek, mindezt játékos formában. Az őrsvezetők a gyerekek közül kerülnek ki, fontosnak tartják, hogy minden őrsvezető lehetőleg fiatal, húsz év alatti legyen, ezzel is elősegítve a kicsikkel való könnyebb kommunikációt, de ugyanakkor felelősségvállalást, a közösségérért való tenni akarást és tenni tudást is. Látom milyen sok energiát és időt fordítanak arra, hogy színvonalas, élvezetes programokat nyújtsanak, mindezt a szabadidejükben egy peták fizetség nélkül, önkéntes alapon. Tisztelem és becsülöm a munkájukat, mert értéket teremtenek.
kerecsen
2013. október 28. 16:18
Isten adná, hogy újra olyan legyen a magyar cserkészet, mint az 1930-as években. Loerd Baden Powell mondta 1933-ban: "ilyennek álmodtam a cserkészetet,mint amilyen a magyar cserkészmozgalom"
Nemzeti Mutyikos
2013. október 28. 15:25
aztan a cserkeszettol egyenes az ut a leventekhez, ugyis az alcsuti szajnyalogato mar hadrendbe allitotta a csurhejet 23-an.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!