Orbán Viktort díjazta a WHO

2013. október 08. 11:22

Az Egészségügyi Világszervezet a miniszterelnöknek a dohányzás visszaszorítása, illetve a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkáját ismerte el az oklevéllel. Orbán Viktor szerint az elismerés azokat illeti, akik letették a cigit.

2013. október 08. 11:22

A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.

A kormányfő újságírók előtt azt mondta: az elismerés elsősorban azokat a magyarokat illeti, akik korábban az egyik szál cigarettáról a másikra gyújtottak rá, de le tudtak szokni. A nemdohányzók védelméért hozott intézkedéseket sorolva emlékeztetett arra, hogy 2012-től tilos a dohányzás a zárt – és több nyílt – légterű közösségi térben, 2013-tól a dohánytermékek csomagolása csak illusztrációkkal kombinált figyelmeztetésekkel hozható forgalomba, és nagy viták közepette átalakították a dohánykereskedelmet is.

Margaret Chan nyilatkozatában hangsúlyozta, Orbán Viktornak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon a dohányzással, és védje országa állampolgárainak egészségét. A főigazgatói díj átadása előtt úgy fogalmazott: elismerendő a miniszterelnök győzelme „a dohányipar taktikái” ellen.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. október 08. 22:47
a hivatalosan elérhető dohánymennyiség csökkent, ámde a csempészcigi jobban teljesít...
IgazságosIzomViktor.
2013. október 08. 18:32
A dohánykereskedelem átalakítását inkább hagyjuk mert arról nehéz a jóízlés határain belül nyilatkozni,meg csak a feketekereskedelmet erősítette.De a dohányzás megtiltása nyilvános helyeken az egy jó lépés volt. De hogy ezért miért kell valakinek díjat adni az rejtélyes.A trafikokkal annyira védik a nép egészségét,hogy... semennyire.Aki nem tud trafikban vásárolni az vesz feketén.Szarabb,veszélyesebb dohányt.És az meg egyenesen röhej,hogy a fiatalok majd azért szoknak le a dohányzásról mert nem mehetnek be a trafikba.
G. Pantyelejevics
2013. október 08. 17:44
jómagam leszoktam az adózásról, a dohányzásról nem fogok. na ezért is kitüntethetik ezt a kis pöcst. :p
Secnir
2013. október 08. 15:23
World No Tobacco Day 31May 2013 blablabla in recognition of outstanding contribution to tobacco control hát, hevenyészett fordításban az uccsó sor nekem az azt jelenti, hogy "elismeréseképpen a dohányellenőrzés kiemelkedő hozzájárulásáért" mert lehet úgy is, hogy "elismerés a dohányzás kiemelkedő visszaszorítására", de az a fránya contribution és control zavar. amúgy kérdezném, hogyha május végén kapta meg, és volt is róla akkor hír, akkor miért csak most ért ide a nacsasszony?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!