Állatjóléti konferenciát rendez az EU

2013. október 24. 16:06

A kutyák és macskák jólétéről szóló rendezvény célja, hogy az EU idővel ne csak állampolgárai jólétével és jogaival foglalkozzon, hanem a területén élő állatok életkörülményeit is javítani tudja.

2013. október 24. 16:06

Állatjóléti, kifejezetten a kutyák és macskák jólétére összpontosító konferencia lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó litván elnökség és az Európai Bizottság szervezésében a jövő héten Brüsszelben – közölte csütörtökön a bizottság. A konferenciát Tonio Borg uniós egészségügyi biztos és Lőrinc belga herceg, a király, Fülöp öccse nyitja majd meg, aki a bizottság közleménye szerint szívén viseli az állatok sorsát.

A rendezvényen az érintett hatóságok és civil szervezetek is részt vesznek, a célja pedig, hogy az EU idővel ne csak állampolgárai jólétével és jogaival foglalkozzon, hanem a területén élő állatok életkörülményeit is javítani tudja. Jelenleg ezzel nem foglalkozik közösségi szintű jogszabály.

A brüsszeli testület közleményében rámutat, hogy becslések szerint 100 milliónál is több kutya és macska él az Európai Unióban, és mivel kereskedelmük egyre jövedelmezőbb, ez problémákat is felvet a tenyésztés körülményeit illetően. Az állatok esetleges megcsonkítása vagy embertelen módon való elpusztítása hosszú távú következményekkel járhat – állapítja meg Brüsszel. A konferencia tanulságainak fényében az Európai Bizottság meg fogja fontolni, szükségesnek tart-e további lépéseket az állatok jólétének javítása terén – közölte a bizottság.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 25. 00:17
A szomszéd macskái tutira rám szavaznának, mert tőlem sokkal finomabbat kapnak. Az életkörülményeik javításáért pedig igazán megérdemelnék egy EP-képviselői széket.
MacElek
2013. október 25. 00:00
... az eus képviselőjelöltek pedig kutya- és macskaeledellel kampányolnak majd.
MacElek
2013. október 24. 23:57
Talán majd eljön annak az ideje is, hogy szavazati jogot kapnak.
bunko_jobbos
2013. október 24. 21:32
Tegyük hozzá a legállatvédőbb rendszer a náci No. volt. Komolyan, utána lehet nézni. A Führernek is volt kedvenc kutyája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!