A Fidesz és az MSZP is pozitívan látja a váci eredményt

2013. szeptember 09. 08:21

A szocialisták szerint a váci időközi önkormányzati választás üzenete, hogy van esély a kormányváltásra. A Fidesz szerint inkább azt mutatta meg, hogy az emberek nem kérnek a „a bukott baloldalból se együtt, se külön-külön”.

2013. szeptember 09. 08:21

Az MSZP szerint a nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra.

Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta az MTI-nek: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most „drasztikusan visszaesett” 384 voksra. Ez azt mutatja, hogy a választók fordulatot, kormányváltást akarnak – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az MSZP és a DK közös jelöltje a 2010-es, 25 százalékos támogatottságot 36 százalékosra emelte. A szóvivő köszönetét fejezte ki „minden demokratának, baloldali szavazónak” a támogatásért. A vasárnapi eredmény is jelzi, hogy „Nyírbátor, Szigetszentmiklós győzelme után itt is előbbre léptünk” – mondta a szóvivő.

A Fidesz szerint ugyanakkor a váci időközi választás eredményei azt tükrözik, hogy a váciak sem kérnek „a bukott baloldalból se együtt, se külön-különA párt vasárnap esti közleményében kiemeli, hogy a váci időközi önkormányzati képviselő-választáson Kovács Ágnes, a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldal jelöltjét. Ahogy a váciak többsége, úgy a magyarok többsége sem kér ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot és a magyar településeket – fogalmaznak. 

A vasárnapi váci időközi választást a város 2-es számú egyéni választókerületében Kovács Ágnes (Fidesz-KDNP) nyerte 384 szavazattal. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315 szavazatot kapott.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancsos-kaméleon
2013. szeptember 09. 10:38
"A Fidesz és az MSZP is pozitívan látja a váci eredményt" Helyes! A jó testvérek soha nem marakodnak. (Külömösen akkor nem, ha egypetéjű ikrek!)
Senye Péter
2013. szeptember 09. 10:22
Az MSzP kezd nagykoalícióra utazni.
states
2013. szeptember 09. 10:14
Török Zsolt már megmondta a tutit, akkor is ők győznek, ha buknak. Kíváncsi vagyok, mit mond áprilisban, amikor kiderül, hogy újabb 4 éves húsosfazék mentes böjt következik...
Antigoné
2013. szeptember 09. 09:30
Tény, hogy közelebb kerültek egymáshoz a rivális oldalak mostani erdményei. Viszont nagyon kevesen mentek el szavazni, kérdés:miért? A fideszesek egy része számára nyilván lefutottnak tűnt a meccs,az "összefogás-pártiak" pedig valószínűleg intenzívebben kampányoltak. Ennek ellenére nem jött be a "Szigetszentmiklós-szindróma". Ettől máshol máskor még bejöhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!