Vizsgálódik Szócska a koraszülött-halálesetek ügyében Miskolcon

2013. augusztus 13. 09:15

A nyolc koraszülött csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó osztályán – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

2013. augusztus 13. 09:15

Szócska Miklós közölte, a kórház a harmadik haláleset után jelzett és megkezdte az intézkedéseket. Hozzátette: gyorsan, egymás után bekövetkezett eseményekről van szó. Elmondta, átnézik a térségre jellemző megbetegedési és halálozási statisztikákat, hogy szélesebb összefüggésében kezeljék a jelenséget. Szócska Miklós hétfőn este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni. A halmozott esetek összefüggéseit, történéseit szeretnék megérteni, hogy milyen kapcsolatok vannak a halálesetek között – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el a Borsod megyei kórházban történt koraszülött-halálesetek miatt. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját. A kormány az ügyészségen bejelentést tesz az ügy körülményeinek kivizsgálására.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. augusztus 13. 11:19
Ez egy összetett eset. Laikus elmével azt lehet mondani, hogy minden mindennel összefügg. Az alapvető gond az, hogy a koraszülöttek - a koraszülés idejétől függően- kisebb életeséllyel rendelkeznek "érett" társaiknál az élet első pár hetében, hónapjában. Ha a kórház nem vétkes az ügyben, érdemes lenne kivizsgálni a terhességek körülményeit, a kismama életkörülményeit és azt is, hogy nincs-e az élelmiszerben/vízben, a "magzatvédő" csodaszerekben "valami".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!