Visszakapcsolják az ózdi kutak egy részét

2013. augusztus 07. 16:31

A rendkívüli hőség miatt újra lesz víz szerda estétől a közkutak nagy részében Ózdon.

2013. augusztus 07. 16:31

Helyreállítják a szolgáltatást a lezárt közkutak nagy részén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon – mondta a település polgármestere szerdán az MTI-nek. Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) kifejtette: mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártak el, és mindenki kap ivóvizet.

 
A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet – tette hozzá. Mint mondta: Pintér Sándor belügyminiszter felkérte a helyi védelmi bizottságokat, hogy vizsgálják felül a nagy hőség miatt a tennivalókat. Fürjes Pál ezért arra kérte a szolgáltatót, hogy vizsgálja felül, tegye lehetővé a szolgáltatást a közkutak nagy részén. Az ügyet a következő képviselő-testületi ülésen rendezhetik – tette hozzá.
 
Pintér Sándor szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot. A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított – írta a miniszter, válaszolva ezzel a szocialista Nyakó István nyílt levelére is, amelyben a tárcavezető intézkedését kérte.
 
Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében vízpazarlásra hivatkozva egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál. A decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügy miatt több ellenzéki párt fejezte ki tiltakozását.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2013. augusztus 07. 22:16
ha egy ivovizben világviszonylatban is gazdag országnak ennyire telik..akkor valami nem jol müködik..lehet az emútt nyóc év..az utolso 3..tökéletesen mindegy..43 fokban napon legyen már viz amennyit akarnak..aljátszotta ezt a szoci brigád is amikor 2007-ben a vakok intézetétöl ahol az éves szükös büdzsé 160 millio..megvont 20 milliot, nehogy már jol érezzék magukat...miközben 10 milliárdot költöttek a soha meg nem épülö kormányzati negyedre.. de fidesz kormány se piti...13 milliárdért fenntartja a bohocbrigád szinvonalu TEK-et..közben vizszükitöket ótesznek közkutra..seggfejek.. ugyanaz a két cég ez..vagy ugyanolyan senkiháziak a politikusok pártfüggetlenül..
qccqccqcc
2013. augusztus 07. 21:32
Hiba.
bdi
2013. augusztus 07. 18:24
A tiszta ivóvíz eljuttatása minden magyar lakoshoz stratégiai kérdés. Lehet, hogy igazságtalan, hogy a legszegényebbek ingyen kapják, a kicsit kevésbé szegények, meg fizetnek érte, de az esetleges keménykedés kockázata sokkal nagyobb. Ha a cigánytelepek lakói kiszorulnak az ivóvízellátásból, az egészségügyi következményekre mindannyian ráfaragunk. Nem kell teljesen elzárni a közkutakat ahhoz, hogy a tragédia bekövetkezzen. Ha órákat kell sorbanállni, vagy messzebbről kell hordani, könnyebben előfordulhat a nem higiénikus vízhasználat.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 07. 18:17
Szánalmas hülye az a polgármester aki nem ismeri a törvényeket és erre napok alatt sem képes ráébredni!Birkaszint alatti intellektus lehet követelmény a narancsmaffiánál tisztán láthatóan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!