Véget ért az iskolarendőrök képzése

2013. augusztus 30. 11:54

Befejeződött annak a száz bűnmegelőzési tanácsadónak a képzése, akik szeptember második felében kezdik meg munkájukat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kijelölt középiskolákban ‒ közölte pénteken a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

2013. augusztus 30. 11:54

A tanácsadók országszerte mintegy 200 intézményben kezdik meg a munkát azt követően, hogy az érintett intézmények a rendőrséggel megkötötték az együttműködési megállapodást. Hozzáteszik: az iskolák mérete nagyban befolyásolja, hogy egy tanácsadó hány tanintézetben dolgozik majd.

A tájékoztatás szerint a rendőrtisztek a 60 órás képzésen elsajátították a szükséges jogi ismereteket, a fiatalkorúakkal kapcsolatos büntető- és szabálysértési eljárási szabályokat, illetve pedagógiai, konfliktuskezelési és kábítószer-megelőzési is tanultak. Mindettől a rendőrség azt várja, hogy a fiatalok egyre inkább el tudják kerülni, hogy bűncselekmények sértettjévé, illetve elkövetőivé váljanak. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, az internet veszélyeire, valamint a közlekedésbiztonságra.

A rendőrtisztek a gyermek és ifjúságvédelmi feladatok ellátásán kívül, támogatják a már működő rendőrségi iskolaprogramokat is. A tanácsadók munkájukat a tankerületekkel egyeztetett éves munkaterv alapján az iskolák vezetőivel együttműködve látják el, részt vehetnek osztályfőnöki órán, de akár szülői értekezleten is ‒ közölte a police.hu-n az ORFK.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. augusztus 30. 14:26
várom, h mi lesz majd ebbõl ... a liberátorok vinnyognak uhogy valszeg mûködni fog.
ciseaux
2013. augusztus 30. 14:06
Rendőröket iskolába? ...Hm. talán angolul taníttatnám öket...azonosítószám viselésére..?? Az iskolák diákjainak biztonsági-ellenőrző szerepét nem rendőrökre, iskola biztonsági szolgálatosokra kellett volna bízni. Az én időmben volt iskolaköpeny, portás, akitől berezeltünk...A Tankönyveinket be kellett csomagolni kék papírba, cimkézni kellett és oztályozták a külalakot. Volt magatartási jegy a bizonyítványba... Mára az is csoda, ha egy érettségiző tudja, hogy Petőfi nem 56-os forradalmár volt...Ja, mi az az 56-os forradalom?
liberálzöld.
2013. augusztus 30. 13:00
Mi van? 100 tanácsadó? 200 intézmény? És a többi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!