Ózd: a parlamentben kell majd levonni a tanulságokat az MSZP szerint

2013. augusztus 09. 12:30

Az MSZP szerint az ózdi vízkorlátozás ügyével kapcsolatos tanulságokat parlamenti keretek között kell levonni.

2013. augusztus 09. 12:30

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő ezt azok után közölte az MTI-vel pénteken, hogy Ózd polgármestere felfüggesztette azt a rendeletet, amellyel közkutakat zártak el és víznyomást csökkentettek. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az Országgyűlésnek olyan döntést kell hoznia, amely után nem fordulhat elő, hogy kánikulai időszakban állampolgárok nem juthatnak megfelelő mennyiségben ivóvízhez.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök délután levélben tudatta, hogy Ózdon folyamatban van a közkutak eredeti állapotának helyreállítása. Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében „vízpazarlás” miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál. A decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügyben az elmúlt napokban több ellenzéki párt tiltakozott.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2013. augusztus 09. 13:43
„az Országgyűlésnek olyan döntést kell hoznia, amely után nem fordulhat elő, hogy kánikulai időszakban állampolgárok nem juthatnak megfelelő mennyiségben ivóvízhez” 2013. évi C. törvény (Cigány törvény, Ctv.) 1. § A cigányoknak munka nélkül minden ingyen jár. 2. § Amennyiben valamiért mégis fizetniük kellene a cigányoknak az 1. § lép életbe.
bsandor
2013. augusztus 09. 13:13
szivesen beiratkozok Török Zsolt kurzusára:-Hogyan hizzunk el,amikor az ország kétharmada éhezik. Szanyi Tibor...Hogyan ihatunk minél többet,amikor az ózdiak szomjaznak. Bajnai....Hogyan gazdagodjunk a libák tollán. stb.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 09. 13:13
Sikeresen szétbarmolt 800milliós győzedelmi kampányt ez a 10 milkás narancsagyhalált lábon hordó ózdi polgi.Finkenstein biztos örül most!?
bsandor
2013. augusztus 09. 13:08
ezek megint oktatni akarnak,mire is......yesssss tudom,hogyan adósitsuk el az országot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!