LMP: Embertelen a kánikulában korlátozni a vízhez való hozzáférést

2013. augusztus 05. 15:29

Az LMP tűrhetetlennek és embertelennek tartja a nyári kánikulában bevezetett ózdi vízkorlátozást.

2013. augusztus 05. 15:29

Az ellenzéki párt véleményét Mile Lajos az LMP független országgyűlési képviselője ismertette hétfőn, Budapesten újságíróknak, azt követően, hogy az ózdi önkormányzat vízpazarlásra hivatkozva egyes közkutakat egy időre elzárt, míg másokra szűkítőket helyezett fel, így azokból csak csordogált a víz.

Mile Lajos hangsúlyozta, a kormánypárti városvezetésnek azonnal megoldást kell találnia a helyzetre, mert a vízkorlátozás szerintük elfogadhatatlan eszköz. Az LMP a probléma hosszabb távú rendezésére országgyűlési határozati javaslatot készít, amellyel azt kívánják elérni, hogy a jogszabályok mindenki számára biztosítsanak elegendő mennyiségű vízhozzáférést – fejtette ki az ellenzéki képviselő.

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) Ózd polgármestere szerint a várost érő jelentős pénzügyi károk miatt az ózdi képviselő-testület tavaly december 11-én megkezdte a településen működő 123 közkút fogyasztásának vizsgálatát, amely megállapította, hogy sokan szórakozásra, autómosásra, vagy öntözésre használják az ivóvíz biztosítására szánt kutakat.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő napközben tett nyilatkozatában azt közölte, hogy a kánikula idejére visszaállítják teljes nyomásra a közkutaknál a vízszolgáltatást Ózd szegények lakta városrészeiben.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2013. augusztus 06. 07:11
Az az embertelen kedves Lmp, hogy egyikőtök sem nyúlt a zsebetekbe, hogy az ingyenfürdéseket kifizetők terheit legalább néhány ezerrel enyhitsétek. A pofátok annál inkább jár. Na, abból, hogy csak pofáztok, és semmit nem tesztek, teljesen elég volt.
hümmögő
2013. augusztus 05. 21:58
Még több utat építhet a Közgép http://index.hu/gazdasag/2013/08/05/meg_tobb_utat_epithet_a_kozgep/ Tőlük miért nem zárják már el a csapot? Hm!
OrangeOrder
2013. augusztus 05. 21:54
Kösz, LMP. Gyöngyöspata és Csillebérc után nem változtok ti sem - szerencsére. Így maradtok, amik vagytok. Vagy még annyi se :)
Zsolt75
2013. augusztus 05. 19:52
Tudod, mi az embertelen? 40 fokban a tetőn, tűző napon DOLGOZNI 8-10 órát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!