Engem politikai hullává tesznek

2013. augusztus 15. 09:38

Értünk miért nem lehet kiállni, amikor a nemzetközi sajtó hazugságokkal támadja a városvezetést? Interjú.

2013. augusztus 15. 09:38
Fürjes Pál

Az emberek irigylik az ingyen vizet a nyomortelepeken élőktől?

Nem azokkal van a baj, akik rendeltetésszerűen használják a kutakat ivásra, főzésre. Az intézkedésünk célja nem a szegények megbüntetése volt, hiszen én az ő polgármesterük is vagyok. A vízkorlátozás nem irányult célzottan a telepekre, az egész városra vonatkozott, és alapos előkészítés, az egyes kutakon elhasznált vízmennyiség pontos felmérése előzte meg. Erről nem számolt be sem a hazai, sem a nemzetközi sajtó. Tegnap elmentem megnézni kerékpárral a kutakat, és megint sok helyen tapasztaltam, hogy folyik el a víz, sártenger van körülöttük. Ácskapoccsal, faékkel kiakasztják a nyomókarokat.

Ötmilliárdos Ózd költségvetése. Nem fér bele 12-13 millió forint vízfogyasztás a közkutakon?

Évek óta szigorú takarékossági programot folytatunk, hogy rendbe szedjük ezt a várost, amit három évvel ezelőtt 825 milliós működési hiánnyal vettünk át. Mára ezt teljesen ledolgoztuk, megfogtuk a kiáramló pénzeket, felmondtuk a kedvezőtlen szerződéseket, racionalizáltuk a közcégek működését. Ezen az úton tovább kell menni. Ózdon rengeteg közkút van a lakosság számához viszonyítva. Kiszámoltam, hogy Budapesten 7200 közkútra lenne szükség, ha az egy főre jutó kutak száma azonos lenne az ózdival. Alig van Magyarországon település, ahol ilyen sok kutat tartanának fenn.

Ha ez nem kerül vészesen sokba, miért baj?

Anyagilag talán megengedhetnénk magunknak, de pszichésen nehéz az embereknek elviselni, hogy a csekély nyugdíjukból, fizetésünkből vízdíjat, szemétdíjat, ezerféle számlát fizetnek, miközben egy szűk réteg szabadon pazarolhat, és követelődzhet. A kormány minden racionális intézkedést megvédett a külföldi támadásokkal szemben, kiállt a bankadó, az alkotmánymódosítás, a médiatörvény ügyében. Értünk miért nem lehet kiállni, amikor a nemzetközi sajtó hazugságokkal támadja a városvezetést?”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. augusztus 15. 14:30
Válasszuk külön a nem fizetőket és azokat akiknek be sem vezették a vizet.Ki kellene számítani a víz pazarlást, hogy a városokban a szökökutak mennyi vizet pazarolnak és mennyi vizet azok akiknak nincs a víz bevezetve.Akinekbe be van vezetve és nem fizet az vessen magára.Legyen nagyobb az ellenőrzés a kutaknál.
RAMBO
2013. augusztus 15. 14:03
Kaptak egy valag pénzt a vízbevezetésre, most meg azon sopánkodik, hogy több év tökölés után kényszerintézkedésre szorul - ami senkit nem érdekelne, ha megcsinálták volna a beruházást.
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 15. 11:47
"Nem fér bele 12-13 millió forint vízfogyasztás a közkutakon?" Ha egy magyar tartozik a közüzemi díjakkal, akkor rögtön árverezik a házát. Birka magyar szavazgass a megnyúzóidra! Azokra, akikre a 23 év alatt voksolgattál, bégetve.
luga
2013. augusztus 15. 11:14
A sok ugató közül egyik sem ajánlotta fel, hogy majd ők kifizetik az elpazarolt víz árát. Csak az a természetes nekik, hogy azt a szintén szegény, de a számláit tisztességesen fizetők fizessék meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!