Felülvizsgálják az információszolgáltatással kapcsolatos szabályokat

2013. augusztus 23. 12:52

A napokban zárul az adatok, információk szolgáltatásával kapcsolatos jogszabályok felülvizsgálatának projektje ‒ közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken.

2013. augusztus 23. 12:52

A projekt eredményeire támaszkodva elkészült egy szakmai dokumentum, amely egységes elvek szerint rendezi a közszférában rendelkezésre álló adatok másodlagos felhasználásának kérdését.

A KIM hangsúlyozta: jelenleg szigorú előírások szabályozzák az adatbázisok másodlagos piaci felhasználhatóságát, ennek vizsgálatát végezték el a most zárult projekt keretében. Emellett feltárták az adatháttér szolgáltatására vonatkozó kötelezettségeket, valamint piackutatást végeztek a másodlagos hasznosítási lehetőségekről.

Szerepet kaptak az elemzés során a nemzetközi példák, és azok értékelései is, mivel ezek a tapasztalatok segítették egyebek mellett a piaci alapú adatszolgáltatás adatvédelmi követelményeinek egységes kialakítását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!