Állami szoptatást akar az LMP

2013. augusztus 01. 11:07

Az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy az állam ne csak a különböző csecsemőtápszereket, hanem a kisbabák anyatejes táplálását is támogassa.

2013. augusztus 01. 11:07

Ezt Szél Bernadett, az LMP társelnöke, független országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön újságíróknak. Az ellenzéki politikus az anyatejes táplálás világnapja alkalmából hangsúlyozta, növelni kellene azon csecsemők arányát, akik a különböző tápszerek helyett anyatejet kapnak, mert jelenleg a magyar babák mindössze harmada eszik kizárólag anyatejet élete első félévében.

Szél Bernadett szerint a helyzetet rontja, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár milliárdos nagyságrendben finanszírozza a különböző tápszerek vásárlását, miközben a szoptatáshoz szükséges segédeszközöket nem támogatja az állam, holott azok sokszor nélkülözhetetlenek az anyatejes tápláláshoz, ami több tízezer forintos kiadást jelent a családoknak.

Az LMP ezért országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amellyel azt szeretné elérni, hogy a kormány dolgozza ki ezen segédeszközök állami támogatási rendszerét – fejtette ki a politikus, hozzátéve: kezdeményezésük alapján a különböző szervi, vagy idegrendszeri problémával rendelkező, koraszülött gyermekek után járhatna segítség, továbbá az ikreket nevelő, az anyatejet adományozó és az örökbefogadó szülők is támogatást kaphatnának.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. augusztus 01. 14:17
Állami csecsen. :)
elfelejtette
2013. augusztus 01. 12:23
Látom, mindenkinek ugyanaz jut eszébe (szopunk így is eleget az állam miatt) :D Helyes. Egészséges reakció.
bolá
2013. augusztus 01. 12:08
Szél képviselő asszony hány gyereket szoptatott?
jobban tejelő
2013. augusztus 01. 11:58
Szopunk régóta, nem elég?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!