Áder két törvénymódosítást dobott vissza a Parlamentnek

2013. július 02. 16:58

Visszaküldte kedden a parlamentnek megfontolásra Áder János köztársasági elnök az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő törvénycsomagot és az egyházügyi törvény módosítását.

2013. július 02. 16:58

Az Országgyűlés mindkettőt múlt szerdán fogadta el. Az alkotmánymódosítással összefüggő törvénycsomag – a médiatörvényen változtatva – lehetőséget adott arra, hogy a médiahatóság elnökhelyettese rendeletet alkosson. Az államfő ezt kifogásolta.

Az egyházügyi törvény módosításával kapcsolatban Áder János megállapította, hogy az egyházak nyilvántartására vonatkozó rendelkezések jogbizonytalansághoz vezetnek.

A köztársasági elnök Kövér László házelnöknek írt levelében azt kérte, a parlament mindkét törvényt észrevételei alapos megfontolása után fogadja el újra.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. július 02. 23:57
Szedjük le a sallagot. "A köztársasági elnök Kövér László házelnöknek írt levelében azt kérte, a parlament mindkét törvényt észrevételei alapos megfontolása után fogadja el újra." Vagyis: "A köztársasági elnök .... azt kérte, a parlament mindkét törvényt ... fogadja el újra." Na ennyi a Fidesz!
StG
2013. július 02. 18:25
Úgy gondolom, késelésig fajuló vita várható a fidesz-frakcióban, hogy most mit csináljanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!