Schiffer: Az infotörvény célja a nyomeltakarítás

2013. június 12. 09:37

Az LMP társelnöke szerint az elfogadott törvény több ponton is alaptörvény-ellenes.

2013. június 12. 09:37

Ha valakik számára terhes a kutakodás, akkor egyszerűen lepattintják az érdeklődőt – ezzel magyarázta Schiffer András, az LMP társelnöke azt, hogy miért fogadta el az Országgyűlés az információszabadságról szóló törvényt.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeként a politikus elmondta: úgy véli, a törvény több ponton is ellentétes rendelkezéseket tartalmaz az alaptörvényben foglaltakkal. Utóbbi kevés jó rendelkezései közé tartozik Schiffer szerint, hogy akik közpénzt kezelnek, azok kötelesek nyilvánossá tenni a gazdálkodásukat.

Schiffer András elmondta: a gond az, hogy a jelenlegi törvény létrehoz egy halmazt, amely közérdekű adat, de mégsem az.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2013. június 13. 08:49
Ez hazugság, mi itt a PÁRTnál csak győzelmekről tudunk, íme egy újjabb: rokonok által elnyert 12 dohánykoncesszió mellett több állami pályázatot is elnyert Takács Gábor miskolci fideszes önkormányzati képviselő cége és családja. A politikus felesége, anyósa és testvére fejenként négy dohánykoncesszióhoz jutott a városban, írja a Blikk. Az eszon.hu szerint a múlt héten Takácsék családi vállalkozása, a New Man Kft. kapott 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán. Az új eladókat nem a tarfikokba, hanem autómosásra, gumiszerelésre veszik fel. Összesen nyolc új munkahely létrehozását, ebből hat regisztrált munkanélküli foglalkoztatását vállalta a New Man Kft. – közölte a gazdasági tárca. Semmi köze egymáshoz a trafikkoncessziónak és a cégünk által elnyert munkahely-teremtési támogatásnak, az ugyanis a vállalkozásunk másik profiljához kapcsolódik – mondta a Blikknek Takács Gábor. A cég raktárépületet, autómosót, javítóműhelyt építtet 600 négyzetméteren, ide lesz szükségük nyolc új alkalmazottra. Ennek a beruházásnak és a pályázatnak köszönhetően nyolc családnak tudunk biztos megélhetést adni – mondta a képviselő. A Blikk szerint a telephelyfejlesztést sem csak saját forrásból finanszírozzák: tavaly több mint 61 millió forintot nyertek erre a célra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán. http://index.hu/belfold/2013/06/13/allami_milliok_a_kepviselo_cegenek/ Éljen a vezér! És itt van még egy győzelem, a szabadságharc nem ismer határokat!!!! http://index.hu/gazdasag/2013/06/12/budos_volt_az_iskolagyumolcs-tender_lefujtak/
BőröndÖdön
2013. június 12. 16:15
Nem kell addig semmit eltüntetni,amíg az állampárt vállalati jogásza a legfőbb ügyész.
kapitalizmus
2013. június 12. 14:19
Tisztelt Polgárok! Soros György befektetőnek üzenem,hogy a hazai kis és középvállalkozókkal,nagyvállalkozókkal nagy a baj,hiszen diszkriminatív állás hirdetéseket tesznek közzé,ilyen több álláskereső honlapon olvasható. Szemrebbenés nélkül tesznek fel ilyen hirdetéseket,és ilyenkor a tartós munkanélküli mitévő legyen? A kormány párt az egyenlő bánásmód hatóságot ajánlja levelében,hogy a hazai állás keresés közben elszenvedett diszkriminációk miatt ide forduljon a polgár,magánszemélyek! Mi a diszkrimináció a hirdetésekben,íme: 1.Csak budapesti lakhellyel rendelkező masszőr,gyógymasszőr jelentkezzen. 2.Női masszőr jelentkezzen,fiatal lányok! Férfinak gyógymasszőri végzettséggel esélyt sem adnak Magy-on,főleg ha valaki egy hátrányos térségből jelentkezne állásokra!Én hátrányos térségben élek,35 éves leszek e hónapban,férfi vagyok,tavaly végeztem gyógymasszőrként de nem vesznek fel sehová,pedig rengeteg pályázatot elküldtem,és sok interjún is jártam már eddig,és nem utolsó sorban tartós munkanélküli is vagyok mint sokan mások hazánkban!Mindenki nem vállalkozhat Magy-on,de emberségesnek is meg kellene maradniuk a hazai vállalkozóknak és vállalatoknak. Több éves gyakorlat nélkül sem kellünk vidéki és nem vidéki lakosok egyaránt!Pedig ha sehol nem kellünk senkinek,akkor hogyan legyen több éves gyakorlatunk a szakmáinkban!!Elgondolkodtató ugye!A hazai gazdaság helyzete nagy részben függ a hazai vállalkozók álláskeresőkhöz való hozzá állásain,de nagyon ám! Legtöbb hazai vállalkozó nem mobilis,feketén alkalmazni még ma szintén szeretnek,és az embertelenségről is tanúskodnak,mind telefonon felhívva őket vidékről,vagy email esetén,ami után egy sort sem írnak vissza a munkát keresőnek több hónap után sem!Én megszámolhatnám a két kezemen,hogy a lassan 5 év munkanélküliségem óta mennyi email választ kaptam emailben elküldött pályázatomra vagy levélben küldve el!! Üdv:KK,Heves M.
pedroamigo
2013. június 12. 12:49
Ezért kellene belengetned Bandi, hogy ne nagyon rendezkedjek be a trafik- és földfasiszták 20 évre mert Viktorral mennek majd a szerződések is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!