Prőhle: A kormány nem tűri az antiszemitizmust

2013. június 05. 20:01

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette: a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben.

2013. június 05. 20:01

A tárcának az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása kitér arra is, hogy a két politikus a magyar-amerikai kapcsolatok aktuális kérdésein túl a magyar külpolitika középpontjában álló kérdéseket tekintette át. Prőhle Gergely kiemelte, hogy Magyarország fontosnak tartja a regionális együttműködést. Beszámolt arról, hogy Magyarország milyen célokat határozott meg, amikor a januárban átvette a Közép-európai Kezdeményezés elnöki posztját, valamint a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) júliusban kezdődő magyar elnöksége idejére. Felhívta továbbá a figyelmet a két regionális együttműködés transzatlanti jelentőségére is.

A Külügyminisztérium beszámolója szerint a megbeszélésen a felek kitértek az arab tavasz következményeinek kezelésére, valamint a kelet-közép-európai rendszerváltozások tapasztalatainak hasznosíthatóságára is. A találkozón Thomas Melia tájékozódott az Európa Tanács monitoring eljárásának aktuális helyzetéről, illetve a Velencei Bizottsággal folytatott tárgyalásokról. Prőhle Gergely hangsúlyozta a magyar kormány nyílt párbeszéd melletti elkötelezettségét – áll a közleményben. Az amerikai helyettes külügyi államtitkár budapesti látogatása alkalmával tárgyalt Szijjártó Péterrel, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, valamint Bajnai Gordonnal, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjével.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. június 06. 16:39
"Prőhle: A kormány nem tűri az antiszemitizmust" ...hanem támogatja! ... és a homofóbiát is!
BőröndÖdön
2013. június 06. 11:05
Ahhoz képest beemel a "nemzeti tantervbe" fasiszta írókat,szobrokat akar állítani nyíltan antiszemita személyeknek.A baltás rég megmondta,nem az számít amit mond,hanem az, amit tesz!!Ezt látjuk,és tapasztaljuk!
sóhivatalnok
2013. június 06. 10:26
Ja. Nem tűri, hanem támogatja.
kukagyerek
2013. június 06. 10:18
"Prőhle: A kormány nem tűri az antiszemitizmust" Nem úgy, mint a magyar-gyűlöletet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!