Erdei iskolákat szeretne az LMP

2013. május 19. 12:49

Az LMP országgyűlési határozattervezetet nyújt be egy nemzeti erdeiiskola-program létrehozása érdekében. A program lehetőséget adna arra, hogy minden 8-12 év közötti diák legalább öt napot erdei iskolában tölthessen el, jelentette be vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

2013. május 19. 12:49

Az LMP-s képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban az MSZP, a Jobbik és a KDNP is olyan országgyűlési határozattervezetekkel állt elő, amelyek valamilyen erőszakos történelmi vonatkozású helyre vinnék el a diákokat az iskolai oktatás részeként.

Az LMP viszont, mint a zöld gondolat, a fenntarthatóság és a környezeti nevelés pártja, azt szeretné, ha programjuk segítségével a gyerekek megérthetnék, hogy miért fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság. A tervezet szerint a kormányzat támogatná egy olyan pályázati rendszer kidolgozását, amely során az iskolák vállalnák, hogy pedagógiai programjukban rögzítik a környezeti nevelés célkitűzéseit.

A programhoz a tehetősebb szülők pénzzel járulnának hozzá, a rászorulóknak pedig az állam nyújtana támogatást, mondta sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. május 20. 10:00
"Erdei iskolákat szeretne az LMP" Majdha Bajnai lesz aminiszterelnök ő a HajdúBét után az egész népet beviszi az erdőbe.
kamasuka
2013. május 20. 08:28
Sok náluk a gyökér. Mindent a helyére.
USsange
2013. május 19. 18:58
Én azt hittem az lmp feloszlott. Parlamenti frakciójuk nincs, az tuti.
várúr
2013. május 19. 16:58
Az erdei iskola program jó, az "erőszakos történelmi vonatkozású helyek" szimpla ostobaság. A történelem már csak ilyen erőszakos. Végül: az erdő kirándulásra, nem tanulásra való. Elég egy kakukk vagy egy harkály, oszt' vége az oktatásnak. A tanárok pár ezer éve rájöttek, oszt' inkább iskolákat építettek. Azóta a gyerekek iskolába, a turisták az erdőbe járnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!