DK: Orbán csak szavakban ellenzi az antiszemitizmust

2013. május 06. 14:08

Orbán Viktor a DK szerint hazudott, amikor a Zsidó Világkongresszuson elmondott beszédében az antiszemitizmus kérlelhetetlen ellenségeként állította be önmagát és kormányát.

2013. május 06. 14:08

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök hazudott, amikor a Zsidó Világkongresszuson (WJC) elmondott beszédében az antiszemitizmus kérlelhetetlen ellenségeként állította be önmagát és kormányát – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba. A politikus úgy fogalmazott: a kormányfő lehet, hogy szavakban ellenzi, de a gyakorlatban „használja az antiszemitizmust”. A független képviselő kijelentette, hogy Orbán Viktor és kormánya a hétköznapi valóságban támogatja a „magyarországi antiszemitizmus arcait, figuráit és eseményeit”. Eközben az önkormányzatokban a Fidesz együttműködik az „újnáci Jobbik párttal”. 

Arról beszélt, hogy Nyirő József író újratemetését Kövér László házelnök is szervezete, a Fidesz képviselője, Wittner Mária pedig korábban részt vett a Magyar Gárda zászlóavatásán. Hozzátette, a parlamentben elfogadott nemzeti alaptanterv „tele van nyíltan vállaltan antiszemita íróval” és a Fidesz támogatásával épül a „Horthy-kultusz”. A WJC az MTI érdeklődésére korábban közölte: azért tartják idei tanácskozásukat Budapesten, mert azt az üzenetet akarják közvetíteni, hogy szolidárisak a magyarországi zsidósággal. A Zsidó Világkongresszus véleménye szerint a közelmúltban Magyarországon és más országokban is drámaian emelkedett az antiszemita és rasszista megnyilvánulások száma, és ez aggodalmat váltott ki a zsidó embereknél.

A háromnapos budapesti rendezvényen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt. Vasárnap az eseményen felszólalt Orbán Viktor kormányfő, aki azt mondta, a kormány erkölcsi kötelességének tekintette, hogy zéró toleranciát hirdessen az antiszemitizmussal szemben, az ugyanis elfogadhatatlan és eltűrhetetlen. Ronald S. Lauder a WJC elnöke vasárnap a szervezet közgyűlését megnyitó vacsora után arról beszélt: a magyarországi zsidók azt várják Orbán Viktor kormányfőtől, hogy tegyen határozott lépéseket, és tegye egyértelművé az egész magyar lakosság számára, hogy nem tűri az intoleranciát.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Godmachine
2013. május 06. 19:54
Jaj ez a Gyurcsány párt már! Elenyésző a támogatottságod nincsen nektek semmi közötök a közügyekhez! Két százalékkal nem fogtok bejutni a parlamentbe! :D De remélem a gágogók és a zöldek sem!
IgazságosIzomViktor.
2013. május 06. 19:51
Orbán a nagy igazmondó.Még sose hazudott életében.
Godmachine
2013. május 06. 19:38
Baloldal: "Már megint elkúrtuk nem kicsit nagyon"!
Godmachine
2013. május 06. 19:35
Gyurcsány nálad nagyobb antiszemita nem is létezik mert akkora magyarellenes vagy mint állat két fillért nem ér a bőröd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!