Az iskolakerülők szülei kizárhatóak a közfoglalkoztatásból

2013. április 08. 18:59

A parlament hétfőn elfogadta azt a jogszabályt, amely alapján három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének vagy nem tartják rendben lakókörnyezetük.

2013. április 08. 18:59

Három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének, illetve azokat, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket – az Országgyűlés hétfőn 242 igen, 54 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett fogadta el az erről szóló javaslatot.

A közmunkából kizárásról a munkaügyi kirendeltség dönt, ha a gyermek hiányzása meghaladta a 30 órát. A szociális szövetkezetekről szóló törvény módosítása értelmében egészség- és nyugdíj-biztosítási jogviszonyt is szerezhet a szociális szövetkezet tagja, ha munkavégzési jogviszonyt létesít. Ez havi 6600 forintos kötelezettséget jelent, ám ennek egy részét az állam az első négy évben, csökkenő mértékben átvállalja.

A módosítás megteremti a finanszírozási keretet ahhoz, hogy a kormány tizenegy ágazatban támogatást nyújthasson a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum megemelt összegéhez. A változtatások szerint közhasznú szervezet is tagja lehet szociális szövetkezetnek, emellett a módosítás pontosítja a tagi munkavégzéssel kapcsolatos szabályokat. A törvény megkönnyíti a szociális szövetkezetek tagjai számára a részjegy jegyzését, valamint – a filmes statisztákhoz hasonlóan – mentességet ad számukra az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak egy része alól, könnyítve ezzel a feltételeknek való megfelelést.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2013. április 09. 09:06
Nem baj, majd az Abortuszbizottság (AB) ezt is megsemmisíti, mert nem arányos a büntetés a fszomtudjamivel vagy az emberi méltósághoz való izét sérti. Ha én a telkemen építek egy valamit, akkor jön az építéshatóság, oszt jól megbüntet. Ahhoz nincs jogom, de a az utcán lehet élni meg bádogkunyhót építeni az erdőben, mert az meg szerintük a méltóságos lofszt sérti. Sóval kellett volna, még 90-ben beszántani Sólyommal együtt.
saddlenode
2013. április 08. 22:31
és ezekkel az emberekkel mégis mi a kormány terve...?
pityesz74
2013. április 08. 22:17
He-he ez azért jó duma!! Olyannal fenyegetik az érintetteket ami maga megalázó, és amit egy magára valamit is adó ember kapásból elutasít! Vajon ki lesz az a barom állat aki napi kitudja mennyit le fog nekik dolgozni 6-8 órát azért a 30-40000 forintért? Jó engem nem érint a dolog, de addig álljanak egy lábon, amikor ennyi pénzért még csak fel is kelnék! Igaz a semminél több, de az összes velejárója, feltételrendszere megalázó! Nem hinném hogy abból lesz a jó világ ha a 21. században jobbágyságot újra akarnánk teremteni!!És akkor csodálkoznak ha a valóban csóró nép elzavarja őket a fenébe? Az sem volt jó amit a ballibsik csináltak az bizonyos, mert azok meg azt büntették aki dolgozott tisztességesen, tehát változtatni kellett! Ez egy értelmű! De azért ne essünk már át a ló hátán, mint akár mondhatnám példának a dohányzást tiltó intézkedéseket is!Valamit ökörséget benyalnak nyugatról, akkor megmutatják hogy a Magyar az Basább a basánál, és még meg is fejelik az idiótaságaikat még akkor is ha azzal ártanak és nem használnak.
Csigorin
2013. április 08. 20:06
De persze ha bunozik a fiatalkoru ivadek, akkor jarjon a segijj, mert ugye mecsoda fasizmus a Jobbik javaslata. Az iskolakerules, az sokkal sulyosabb, rettenetesebb dolog, azert mar megvonhato. Fideszes logika, atvesszuk a jobbik otletet, csak felvizezve. Na nem mintha a kicsinek nem orulnek, csak tenyleg erdekelne milyen logika szerint egyreszt fasisztazzak le azt a javaslatot, miszerint ha bunozik a gyerek akkor ugrik a segely, es milyen logika szerint masreszt helyes es udvozlendo, ha iskolakerulo gyerek miatt ugrik a segely.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!