Új otthont keresnek a sirályos aktivisták

2013. március 28. 16:25

Schönberger Ádám reméli, nem olyan országban élünk, ahol problémás lehet egy olyan egyesület befogadása, ami helyt ad a kormánnyal egyet nem értőknek is.

2013. március 28. 16:25

2006 óta hektikus a Sirály működése – jelentette ki Schönberger Ádám az ATV Startban. „Először 2012-ben nyílt lehetőség arra, hogy ezt tisztázni lehessen, ekkor nyílt hasznosítási pályázatot írtak ki a Sirályra” – tette hozzá. Ezen a Marom Klub Egyesület győzött, ám a szerződést a mai napig nem sikerült aláírniuk, és ez az oka Schönberger szerint annak, hogy azóta sem tudtak bérleti díjat fizetni. „Nehéz úgy bérleti díjat fizetni, hogy nem kéri azt senki sem” – mondta a Marom Klub Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy ők viszont novemberben küldtek egy szerződésmódosítási tervezetet a Vagyonkezelő Zrt. részére, ám választ a mai napig nem kaptak.

Korábban egy birtokba adási szerződés által a Marom Klub Egyesület birtokon belül tartózkodhatott, ezt a szerződést azonban egy hete felfüggesztette a birtokba adó – mondta el Schönberger. Addig viszont a főváros tudtával voltak a helyen – tette egyértelművé a Marom Klub Egyesület elnöke. Mint hozzátette, zártkörű klubként működtek, és volt egy módja annak, hogy miként lehet adományokkal segíteni a helyet. „Van egy módja annak, hogy hogyan kell támogatásokkal elszámolni, és van egy másik protokoll arra, hogy mi van, ha ott kereskedelmi tevékenység is folyik” – fejtegette Schönberger, aki szerint ők ennek a protokollnak eleget tettek.

A Marom Klub Egyesület elnöke úgy véli, a jelek szerint el fogják veszíteni a helyet, így most új helyszínt keresnek programjaik további szervezéséhez. Mint mondta, nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a civil életnek ez egy befogadóhelye lehessen, és reméli, nem olyan országban élünk, ahol problémás lehet azon egyesület befogadása, ami teret ad ellenzéki kezdeményezéseknek is.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. március 29. 11:55
ezek a sirályosok egyszer elfoglalhatnák a sajátjukat, nem a másét!
CzudarMiska
2013. március 29. 10:44
Pardon,hogy tisztázzuk! Kend nem a kormány ellen ágál,hanem a jelenlegi,a nemzeti kormány ellen.(meg néha Magyarország ellen) Az új otthon keresése nem könnyű,de nem is reménytelen ügy.Segítek.Tessen úgy New-York felé nézelődni,esetleg a Veres Tenger térsége sem idegen terület kendéknek. Oroszországot és Perzsiát tessen elkerülni!
miloka
2013. március 29. 09:18
Egy nagy bukfenc lett ebből. Először a kultúrát féltették ( e mögé bújtak), aztán a zsidó ünnepet, most meg kibújt a szög a zsákból Egyértelműen kijelentették, hogy ez egy ellenzéki fészek. Nagyon okosnak, fifikásnak képzelik magukat, másokat hülyének nézve. ( olyan ismerős ez a 90-es évek szadeszétől)
kjkj945
2013. március 29. 09:17
Biztos, hogy talának egy másik bérleményt. De az tuti, hogy ott sem fognak fizetni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!