Rétvári: Kigyomlálták a szocializmus maradványait a Ptk-ból

2013. március 01. 13:43

Az államtitkár szerint meg kell köszönnünk a szakmai bizottság tízéves munkáját.

2013. március 01. 13:43

Rétvári Bence, a KDNP politikusa és a KIM államtitkára az ATV Start című műsorában elmondta, hogy az új Polgári Törvénykönyv valójában a régi átdolgozása, amely duplájára duzzadt, mivel „számtalan törvényt belegyúrtak”.

Minden, ami az államtól lényegében független, és a feleknek a privát autonómiáján nyugszik”, az a Ptk-ban van benne. Rétvári szerint éppen ezért változott meg az egész kódex hozzáállása is, „hiszen a maradék közjogias elemeket, amelyek még a szocialista jogból maradtak, (…) azt kigyomlálta az a szakértői bizottság, akiknek szerintem meg kell köszönjük a tízéves munkáját, hogy létrehozta ezt a tudományos megalapozottságú szöveget” – mondta Rétvári.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2013. március 02. 19:42
Ti magatok vagytok a szocializmus maradványai,simaagyúak.
daniel1992
2013. március 02. 12:12
Le kell számolni a kommunizmussal!!
kukagyerek
2013. március 02. 10:49
"Rétvári: Kigyomlálták a szocializmus maradványait a Ptk-ból" Most már csak a fideszből kellene!!! ja, hogy akkor megszűnne a finesz?!
dobzselaci
2013. március 02. 10:31
Azért ti, nagytudásúak a tízéves munkát csak kiheréltétek. KDNP, teszüzanyám :) Képzeljük el, hogy Erdő pápa lesz. Hogy ez a sok senki hogy próbálná összenyálazni a palástját és maga előtt tartani. Egy hét után már tömjén intézte volna a megválasztást. Szegény Erdő meg nem győzné lerugdalni magáról ezeket a nyáladzó csigákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!