Orbán: Ígéretes régió lehet Közép-Európa a jordániaiaknak

2013. március 18. 10:47

Orbán Viktor és Abdalláh Enszúr miniszterelnökök jó együttműködési lehetőséget látnak Magyarország és Jordánia között. A magyar kormányfő a találkozón úgy fogalmazott: Európa elég tanácstalan Szíria ügyében.

2013. március 18. 10:47

Jó együttműködési lehetőséget lát Magyarország és Jordánia között a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Abdalláh Enszúr. Ha a jordániai befektetők Magyarországot választják, nemcsak Magyarországra jönnek, hanem a gazdaságilag ígéretes Közép-Európába is, amely a jövőben az Európai Unió növekedési motorja lesz – mondta Orbán Viktor hétfői ammáni sajtótájékoztatóján, miután hivatalos jordániai látogatása során tárgyalt Abdalláh Enszúrral, az ország miniszterelnökével.

A két kormány képviselői a tájékoztató előtt gazdasági, oktatási és energetikai együttműködésről írtak alá megállapodást, a plenáris megbeszélésen pedig szóba került a szíriai konfliktus is, amellyel kapcsolatban a jordániai kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy országa továbbra is stabil. Orbán Viktor azt mondta: Európa elég tanácstalan Szíria ügyében.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 18. 19:07
Lehet tippelni, melyik lesz a jövő hétem a magyarok mentsvára. 1. Turkesztán 2. Bocfölde X. Katarzia
szintiboj
2013. március 18. 16:46
Tündérmese: "Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket - fejtette ki Orbán Viktor. Valóság: http://privatbankar.hu/makro/oriasit-zuhant-a-magyar-versenykepesseg-250284 Hogy nem szakad rá az ég erre a hazugra!! Aki beveszi a szövegét az sem különb!
tatka46
2013. március 18. 16:44
Rá ér hadd menjen, addig sincs itthon ,nem rontja a levegőt.
Viktus
2013. március 18. 16:06
"Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket - fejtette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: ezért itt az idő, hogy a magyar és a jordániai üzletemberek az eddiginél szorosabb kapcsolatokat építsenek ki." vs. "Az elemzők szerint a három érintett országban 2012-ben is csak az export volt a növekedés motorja, mivel az emelkedő munkanélküliség, a csökkenő reálbérek és a megszorítások miatt tovább esett a lakosság fogyasztása. Az export szempontjából probléma, hogy mindhárom ország kivitelének 75 százaléka az Európai Unióba irányul - teszi hozzá Tomas Holinka, a Moody's Analytics közgazdásza. A fentiek mellett súlyosbítja a problémát, hogy a háztartások szigorodó hitelfelvételi követelményekkel szembesülnek, hiszen a régióban nagyrészt nyugat-európai bankok leányvállalatai vannak jelen, melyek most fokozatosan építik le pozícióikat. Ez a folyamat a legfájdalmasabb Magyarországon, ahonnan 2011 közepe és 2012 közepe között a GDP 14,2 százalékának megfelelő forrást vontak ki a pénzintézetek. Szintén a magyar gazdaságot hozzák fel elrettentő példaként a beruházások visszaesése kapcsán: az elemzés szerint Magyarországon a romló üzleti környezet, a kiszámíthatatlan politikai döntések és a növekvő munkaerőköltségek vetik vissza a beruházásokat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!