Kizárhatják a közfoglalkoztatásból a lógós gyerekek szüleit

2013. március 05. 13:16

Pintér Sándor javaslata szerint három hónapra kizárhatnák a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem teljesítik a gyermekük tankötelezettségével kapcsolatos kötelezettségeiket, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket.

2013. március 05. 13:16

A parlamenti honlapon olvasható indítvány szerint ki kell zárni a közfoglalkoztatásból azt, aki ellen szabálysértési eljárás van folyamatban tanköteles gyermekének mulasztása miatt, illetve akit ezért három hónapon belül jogerősen elmarasztaltak. Ilyen eljárás akkor indul a szülő ellen, ha gyermeke 30 órát igazolatlanul mulaszt az iskolában. Ugyancsak kizárná a belügyminiszter a közmunkából azokat, akik nem teljesítik a lakókörnyezetük – kertjük, udvaruk – tisztántartására vonatkozó, önkormányzati rendeletben előírt kötelezettségüket. A kizárásról a munkaügyi kirendeltség dönthetne a szabálysértési hatóság megkeresése után és a települési jegyző igazolása alapján.

Pintér Sándor törvényjavaslatának másik célja a szociális szövetkezetek foglalkoztatási lehetőségeinek szélesítése. Ennek érdekében kizárólag a szociális szövetkezeteknél alkalmazható jogviszonyként szabályozza a tagi munkavégzésre irányuló jogviszonyt, lehetővé téve, hogy az érintettek egészség- és nyugdíjbiztosítási jogosultsággal rendelkezzenek. Ezért 6600 forintos egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetését írná elő az indítvány, azzal a könnyítéssel, hogy a jogviszony keletkezését követő négy évben annak összegét az állam csökkenő mértékben átvállalja. Egyúttal mentesítenék a szociális szövetkezeteket a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. március 05. 15:53
Na Renátó,mán megen lógol az iskolábul? Mostan nem lesz munka,de a nagyobb baj az, hogy segily se! Mostan gyühetsz velem a kocsmához.Osztán te ,amig én bent vagyok,kicseréled a Józsi bácsi biciklijét ,de nem teszel helyette másikat!
liberálzöld.
2013. március 05. 15:15
Az Alkotmány Asztalának Őrzője mellé új kötelezően betöltendő önkormányzati státus lesz: A Nemzeti Óra-Rend És Tisztaságfelelős! Ő lesz aki mindennnap ellenőrzi, hogy a gyerekek bementek-é a tanítási idő szerint az iskolába és hogy a közfoglalkoztatottak és/vagy álláskeresők rendesen elsepregették-e az utcát a házuk előtt. Hajrá Fidesz!
bookmark
2013. március 05. 15:01
Mindenki rácuppant a cigó= munkakerülő témára pedig itt akár az iskola helyett tüntetni járó középiskolás is bekerülhet ebbe a kategóriába nagyon helyesen.
pakoII
2013. március 05. 14:36
Szegény cigány, milyen rosszul fogja magát érezni, ha munka nélkül kapja tovább a segélyt.:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!