Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hogyan változott meg a magyar gazdaságról kialakított kép

2013. március 29. 14:25

A Menedzsment Fórum összevetette a makrogazdasági előrejelzéseket, és kiderítette hogyan változott pár hónap alatt a magyar gazdaság idei évéről kialakított kép.

2013. március 29. 14:25

Az elmúlt héten több gazdaságkutató is frissítette a makrogazdasági előrejelzéseit Magyarországgal kapcsolatban — írja az mfor.hu. Az MNB és a Századvég elemzései is kedvezőbb, 2,9 százalékos deficitet várnak az inflációval kapcsolatban az eddigi 3 százalék feletti várakozástól eltérően. Az OECD és a kormány azonban még ennél is kedvezőbb, 2,7 százalékot vár, annak ellenére, hogy a GKI 3,5, az Európai Bizottság pedig 3,4 százalékot jósol, és a Pénzügykutató is 3 százalék feletti hiányt prognosztizál.

A GDP növekedéssel kapcsolatban is eltérőek a vélemények, a jegybank idén fél százalékra számít, de 2014-ben 1,5-ről 1,7 százalékra változtatta előrejelzését. A Pénzügykutató az eddigi 0,3 százalékos csökkenést javította 0-ra, a Századvég pedig a másik irányból, 0,3 százalékos növekedésről váltott a stagnálásra.

A nemzetközi szervezetek további zsugorodásra számítanak az idei évben, de a kormány ennek ellenére bízik a 0,9 százalékos bővülésben, és növekedést vár a jegybank is, bár ott kicsivel kevesebb, 0,5 százalék az előrejelzés a gazdasági növekedést illetően.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!