A békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Ponta

2013. március 09. 14:32

A magyarok és a románok közötti békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Victor Ponta román miniszterelnök szombaton Budapesten, az MSZP évértékelő rendezvényén elmondott beszédében.

2013. március 09. 14:32

A román kormányfő szerint a magyaroknak és a románoknak is látniuk kell, „tudunk együtt élni, lehetünk barátok, és tudunk együtt dolgozni a közös jövőnkért”. Lehet, hogy a múlt megosztotta a két országot, de a jelennek és a jövőnek közösnek kell lennie – tette hozzá.

Victor Ponta hangsúlyozta azt is, hogy a populizmus, a szélsőségesség és a demagógia egyaránt rossz a két népnek. Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogo
2013. március 10. 09:37
Erdély nem románia -mondja meg már valaki a pontatlan pontának.... egy mocsok nagyhatalmi szülemény amit ma háburús bûnként, vagy az emberiség ellen elkövetett bûnként bírálnák! Egy megoldás van csak: újraértékelni +tárgyalni!
korona
2013. március 10. 08:48
Románia teljesen JOGTALANÚL bitorolja Székelyföldet. Úgy kapták, mint szamár a nagy fület. Hosszú évszázadokik soha nem uralkodhattak bizonyos románok a magyar népességű Erdély felett. De hol is voltak akkor még az úgynevezett románok? Erdély még a török megszállás alatt is ÖNÁLLÓ FEJEDELEMSÉG volt. Igaz, nagy árat fizettek évente a szultánnak ezért, de a török nem dúlta fel a kincses Erdélyt. Erdélynek FÜGGETLEN FEJEDELEMSÉGNEK KELL LENNIE!
justiceforhungary
2013. március 09. 19:21
Sajnos Ponta bort iszik és vizet prédikál...
hátakkor
2013. március 09. 19:03
Mszp békésen együtt él a pontákkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!