ELTE-dékán: Elszántan védjük hallgatóink jogait

2013. február 20. 16:27

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának (BTK) dékánja elítél minden származásra utaló, vallási, nemi, világnézeti, ideológiai vagy más identitásbeli alapon történő megkülönböztetést, illetve az erre irányuló szándékot.

2013. február 20. 16:27

Dezső Tamás dékán az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a megkülönböztetésekre vonatkozóan úgy fogalmazott: nemcsak a szándék tényét, hanem az emberi méltóság más aspektusait sértő stílusát is mélységesen megalázónak tartja.

Emlékeztetett arra, hogy az ELTE vizsgálóbizottságot hozott létre a BTK hallgatóit „megalázó és szégyenletes jelzőkkel illető lista keletkezésének és tartalmának kivizsgálására”. A dékán reményét fejezte ki, a bizottság munkája és az azt követő intézkedések mindenkit meggyőznek majd arról, hogy mind az egyetem, mind a BTK elszántan védelmezi hallgatóinak jogait.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. február 20. 23:25
Waze! A teljesen legálisan megválasztott HÖK-öt felfüggesztik egy excell táblázat miatt, ami úgy fostalicska, ahogy van, a teljesen illegális HaHa meg konkrétan egy hónapja bénítja a bölcsész kar életét, és a Dékán most meg még védi a jogaikat! A tököm tele van ezzel a bolsevik tempóval. Itt forradalom lesz. És bizony, ezuttal a rendőröktől is meg lesz kérdezve, melyik oldalra állnak... Mert a tankot most nem csak úgy elkötik a pódium elől. És nem is egy lesz belőle. Mezey Barna, az egyetem rektora -- nem lennék a helyeben "...mikor golyó lesz a fejedben"!
wandakutya
2013. február 20. 19:29
Szaporodnak a listák. :)))) http://hvg.hu/itthon/20130220_Hamisitvany_a_SOTElista_az_instruktorok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_20 Tudom, itt is címlapi hír. De azért érdekes. Minden lista most bújt elő, varázsütésre, mint eső után a giliszták. Nem három hónapja, nem egy éve, pont most, amikor oly jó lenne teljesen elhitelteleníteni a HÖK-öt mindenütt. Hogy jöhessenek helyükbe az ifjú trónkövetelők. HAHA:)
lynx
2013. február 20. 19:21
Érdekes, miután nekimegy a HÖK a hahás tanároknak, diákoknak, előkerül "valahonnan" ez a lista. Érdekes, hogy a neten ma már névvel címmel telefonszámmal is fent van. Még érdekesebb, hogy "újságírók" hívogatják a listán szereplőket. Mi van itt? Itt a sajtószabadság nevében mindent lehet büntetlenül?
kuwiq
2013. február 20. 18:32
A hálózat célba ért. Ősi bolsevik szokás szerint kriminalizálták az ellenséget. Megjegyzem, az egyetemen az egyetlen választott testület a HÖK!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!