Visszatért a MIÉP a parlamentbe

2013. január 17. 12:45

A MIÉP-et képviseli a jövőben az Országgyűlésben Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő volt jobbikos politikus, függetlenné vált honatya; valamint Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere – jelentette be Fenyvessy Zoltán, a MIÉP elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2013. január 17. 12:45

Fenyvessy Zoltán szerint „elérkezett az idő a MIÉP újjáépítésére” és ennek egyik első és nagyon fontos lépése, hogy Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő „felvállalták, hogy mostantól a MIÉP-et képviselik az Országgyűlésben, valamint Nagy Tibor is jelezte, MIÉP-es polgármesterként tevékenykedik tovább”.

Rozgonyi Ernő, aki 1998 és 2002 között már volt a MIÉP parlamenti képviselője, úgy fogalmazott, hogy minden olyan mozgalmat támogatni kell, amely fellép az elmúlt 23 év politikájával szemben. Hangsúlyozta: egyelőre nem lép be a MIÉP-be, mert „irtózatosakat csalódott azokban a pártokban, amelyekkel eddig közelebbi kapcsolatot kötött”. Endrésik Zsolt ismertette: 2000 és 2003 között már volt a MIÉP tagja. „Nagyobb közösség nélkül nagyon nehezen megy a politizálás” – fogalmazott a független országgyűlési képviselő, aki ugyanakkor hozzátette: egyelőre tagként nem lép be a MIÉP-be, de képviselni fogja a párt célkitűzéseit a parlamentben felszólalásokkal, indítványokkal, sajtó-szereplésekkel és a pártépítés segítésével.

Fenyvessy Zoltán elmondta azt is: a politikusok „konstruktív ellenzéki” magatartást folytatnak majd az Országgyűlésben, vagyis a kormánypártok azon indítványait támogatni fogják majd, amelyek „az ország és a nemzet érdekeinek megfelelőek”. Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő is a Jobbik színeiben jutott be az Országgyűlésbe a 2010-es választások alkalmával. Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a Jobbik frakciójából, Rozgonyi Ernő pedig 2012 decemberében lépett ki az ellenzéki képviselőcsoportból.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2013. január 18. 17:34
Csurka már a 90-es években megírta napjaink helyzetét. Ezért támadták. Ha a MIÉP a "csurkai eszmeiséget" követni tudja és talál karizmatikus vezetőt a jövő meghatározó szereplőjévé válhat.
Senye Péter
2013. január 17. 17:14
A MIÉP és a Jobbik együtt sokat érne.
Viktus
2013. január 17. 15:41
Ez v.mi vicc?
tarackos
2013. január 17. 14:34
Miért jó a jobbiknak a náci konkurencia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!