Az alaptörvényt is módosítaná a Jobbik

2013. január 08. 11:55

Új rendvédelmi koncepciót dolgoz ki a radikális párt a szigethalmi verekedés, valamint a bűncselekmények több éve tartó szaporodásának hatására. Ebben három jogszabályt, köztük az alaptörvényt is szigorítaná a Jobbik.

2013. január 08. 11:55

Három jogszabályt, köztük az alaptörvényt is szigorítaná a Jobbik az új rendvédelmi koncepciója keretében, amelyet a szigethalmi verekedés, valamint a bűncselekmények több éve tartó szaporodásának hatására dolgoz ki – ismertette Sneider Tamás, az Országgyűlés szociális bizottságának jobbikos elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Elmondta: az alaptörvényt, valamint a szociális törvényt is módosítani kezdeményező javaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy megvonható legyen a szociális juttatások egy köre a szülőktől, nevelőktől, ha az általuk nevelt fiatal a szigethalmihoz hasonló bűncselekményt követ el.

Az ellenzéki párt a veszélyes eszközök viselését is szigorítaná, amely jelenleg szabálysértésnek minősül. Azt mondta, ezt bűncselekménnyé tennék és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék abban az esetben, ha olyan ember hord magánál kést vagy más veszélyes eszközt, akit korábban már elítéltek személy elleni erőszakos bűncselekményért vagy fegyveres bűnözésért. Sneider Tamás közölte: az előterjesztéseket a párt elnöksége még megvitatja, és várhatóan szerdán nyújtják be a parlament elé.

Közlése szerint a bűncselekmények száma évek óta folyamatosan emelkedik, tavaly több mint 450 ezer ilyen eset történt. Egy szigethalmi sörözőben január elsején hajnalban torkollott késelésbe egy két társaság között, eddig tisztázatlan körülmények között kirobbant vita. Két sportolót értek szúrások, egyikük jelenleg is a fővárosi Merényi Kórház intenzív osztályán fekszik. A rendőrség egyelőre egy támadót, a 17 éves J. Jánost gyanúsította meg emberölési kísérlettel (őt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság). A Jobbik szombatra demonstrációt hirdetett Szigethalomra.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2013. január 08. 16:43
A törvényi büntetőjogi szabályozásának szigoritása létezik. A háromcsapás törvény is létezik. Sok esetben inkább a végrehajtó hatalom a birosági és szabálysértési ítéletek nem alkalmazzák következetes szigorral ezeket, mely nem visszatartó erejü. Nem kellene egy-egy kirivó esetből általánositani, mivel ezzel épp, hogy lovat kapnak a bünözési csoportok és még erőteljesen a bandákba tömörülést segitik elő azzal a jelszóval, hogy veszélyeztettve vannak és össze kell fogniuk. Bayer gondolatmenete lenne jobb megoldás. Kiemelni a bandákat a környezetükből a tiszteséges cigányság védelmében is. Ehhez azonban a cigány közösségeknek és vezetőiknek kellene eljutni odáik, hogy saját közösségeiben elkezdeni a rendcsinálást és nem hamis összetartozás tévhit miatt védeni a renitenseket és felülve egy hamis jogvédői hecckampánynak áltozatként kezelni magukat. Ha áldozatok akkor a saját maguk által előídézet szituáció áldozatai és azért, mert hisznek a hamis profétáknak akik őket használják fel politikai céljaikra, de nem az Ő, hanem maguk érdekében. Nyílvánosan össze kéne hívni minden érdekeltet teljesen mindegy melyik politikai vagy civil szerveződéshez tartozik és tiszta vízet őnteni a pohárba. Abba kell hagyni a rasszistázást és áldozatként kezelni a cigányságot, hanem úgy kezelni, mint bárki mást a társadalomban. Jogok és köteleségek vannak. Mindenkire érvényesek az együttélési szabályok nincs kibuvó. Néven nevezni mindent. A bünözés az bünözés amit mindentől függetlenül az állam mindenkin megtoról a törvény szigorával. A jogvédőknek is be kell tartani a magyar törvényeket és nem a bünösök mellé állni ráadásul etnikai alapon, ezzel gyengitve az állam hathatos fellépését a Rend megteremtésében. Az ilyen kisérleteiket azonnal egyírányba mutatóan leleplezni és visszautasítani. Azt kell sok esetben feltételezni, hogy a cigányság a "megélhető bünötés" és a "megélhetési jogvédök" azonos platformon vannak és egymást feltételezi a létezésük, így mind a két csoport érdekelt a jelenlegi helyzet fenntartásába, mivel "exisztenciájuk" egymás tevékenységét feltételezi. Na ezt kéne tisztázni nagy nyílvánosság előtt, s megállapodni a cselekvési írányokba és lefektettni azt a morális és etikai kodexet amit ha valamelyik fél átlép szankciónálható legyen akát büntetőjogilag akár politikailag.
GV0917
2013. január 08. 16:04
Mindenki alkotmányozni akar!Rendben van! A kilencmillió egynehány százezer emberből-már akinek választási joga van mindenkinek a javaslatát bele fogjuk foglalni,mert úgy látszik,hogy egy 2/3-os,vagy akár annál nagyobb elfogadottság nem más,mint az ellenzéki pártok szerint:DIKTATÚRA! A rendvédelmi szervek például igy néznének ki: Egy lovasbetyár,karikással (a biztonság kedvéért egy Skorpió gpi.a tarsolyban)egy pandur,szintén lovas,egy lovascsendőr kard,karabély,szurony,Frommer v.Browning oldalfegyver,bikacsök-egy Vörös Őr,Mauser puska,szurony,egy Lenin fiú csikos sál,micisapka,kézigránát,Rast Gasser revolver, egy "fehér " különitményes-Bocskai sapka,pulykatoll.karabély,kézigránátok- Egy "policáj"(civil rendfentartó a VH által kinnevezve) egy Mauser 1889 M puska ,kenderzsinegen.Egy demokratikus rendőr,szűrke ruha,"Mercedes csillag" a tányérsapkán,Mauser. nem sorolom tovább....de csak akkor,ha egyetlen ellenszavazat nem lesz! Ez lesz az "Irjon Ön is Alkotmányt!" Beküldeni kérjük a tavaszi nyuszi,vagy a Télapó cimére!/ezzel vigyázzanak ,főleg az elvtársak,mert ha feneküket teszik ki az ablakba (ez télen kellemetlen)félő,hogy lópikulát talál benne reggelre!
Claypool
2013. január 08. 13:45
Ez is több mint a semmi. Persze lesznek vakfoltok az országban , ahol nem lesznek érvényesíthetők ezek a jogszabályok. Enying , Ózd, stb. Ott a rendőrség is úgy táncol , ahogy a cigók verik a kannát. Ezeket a kígyófészkeket számolnám fel legelőszőr.
sersem
2013. január 08. 12:37
A Jobbik szigoritana a törvényeken,nagyobb jogokat adva a rendvédelmi szervek kezébe. Helyes. Az Lmp,az Mszp karöltve a kissebbségi önkormányzatok megélhetési nyilatkozat gyártó-karbantartó részlegével,újabb konferenciákon köpülné a taknyot,habverővel verné a nyálat,aztán kiadna egy nyilatkozatot,hogy Orbánpiktor monyon le. Ez semmittevés,gondolatmentesség. A Fidesz és a DK a probléma helyett annak kimondását szankcionálná,ettől remélve a dolgok jó útra térését,majd magától megoldódik,gondolják. Ez viszont a szintiszta OSTOBASÁG. Tenni kell valamit,valósan,most. A ráolvasós szómágiával nem oldanak meg semmit. Ha nem lesz változás,tarol a Jobbik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!