A Jobbik szerint felháborító az iskolaigazgatókra adott „szájkosár”

2013. január 15. 12:27

A párt úgy véli, az igazgatóknak küldött levél a bizonyíték arra, hogy a kormány sikerpropagandájával ellentétben nagyon súlyos gondok adódtak az intézményeknél az iskolák államosítása kapcsán.

2013. január 15. 12:27

A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (KIK) megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak – írja közleményében Farkas Gergely. Az FN24 múlt pénteken adott hírt arról, hogy január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től. „Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel” – olvasható a levélben.

A párt szerint mindez egyértelművé teszi a helyzetet, hogy a kormány sikerpropagandájával ellentétben nagyon súlyos gondok adódtak az intézményeknél, és ma is bizonytalanság övezi a jövőt. „Ha igaz lenne a csak sikereket hangoztató kormányzati kommunikáció, akkor miért lenne szükség az említett szájkosárra, miért ne mondhatnák el csupa pozitív tapasztalataikat az igazgatók?” – teszi fel a kérdést Farkas Gergely. Hangsúlyozza: a Jobbik mindig is egyetértett az oktatásban való nagyobb állami szerepvállalással, de az elfogadott törvényjavaslat kapcsán többször figyelmeztetett arra, hogy ezzel „a ló túloldalára esik a kormány”. Ráadásul szerinte az intézkedéseket előkészítetlenül, kapkodva, megfelelő tájékoztatás nélkül vitték véghez, és az átálláshoz szükséges költségvetési források is bizonytalanok. Az ezek következményeként az iskolák többségében kialakult káosz, tanácstalanság elkerülhető lett volna, ha nem csak a saját feje után megy az államtitkárság, hanem hallgat többek között a Jobbik szakmai kritikáira, óvatosságra intő figyelmeztetésekre – közölte.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2013. január 15. 14:24
A tanárok közalkalmazottak, a kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők pedig az államigazgatás részei. Ez a közszféra karcsúsítása. Tudod, amitől a kedvenced az IMF el szokott élvezni. Talán ez kíméletesebb, mint a 10-20%-os leépítés, mint Romániában. Ha pl. egy matektanár nyugdíjba megy, és nincs másik matekos az iskolában, akkor nem fogják megszűntetni a matematika oktatását, hanem felvesznek egy másikat. Amit te idézel az másra vonatkozik és nem azt jelenti, hogy pl. Bivalybasznádon ha nyugdíjba megy a tesitanár bácsi, akkor nem lesz tornaóra.
Ald0 Raine hadnagy
2013. január 15. 14:11
"A Jobbik szerint felháborító az iskolaigazgatókra adott „szájkosár”" Cseles a fideszmandiner. Már megint a manipulatív címadás... Nem onmagában botrányos dolgot közlik le, hanem azt, hogy arról egy pártnak mi a véleménye. Hátha aki nem kedveli azt az adott pártot, az nem fog egyetérteni azzal, hogy elítélik ezt az újabb felháborító fideszes szemétséget.
buckafej
2013. január 15. 12:40
Egyébként állami alkalmazott sehol sem nyilatkozhat azt, amit akar. Egy magáncég dolgozója pedig még annyira sem, mert másnap már az utcán találná magát, ha a cég hírnevét csorbítaná. Ez nem cenzúra, hanem minden hivatalban, munkahelyen alapkövetelmény.
tarackos
2013. január 15. 12:39
Nem felháborító hanem komcsi! De mit várjunk a vörös rózsától?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!