A bezárás küszöbén a Képzőművészeti Egyetem

2013. január 31. 11:45

Hétfőre derül ki az Index szerint, hogy folytatódhat-e a tanítás a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, vagy a 300 millió forintnyi megvonás következtében súlyos veszélybe kerül az intézmény működése.

2013. január 31. 11:45

300 millió forintos zárolás miatt problémás lehet a a fűtés, a takarítás, illetve az oktatók bérének kifizetése a Magyar Képzőművészeti Egyetemen – írja az Index. Az intézmény vezetősége a hallgatókat válságtanácskozásra invitálta, illetve levélben tette fel kérdéseit a kormány felé, de választ ezidáig nem kapott. A válsággyűlésnek nevezett megbeszélésre hétfőn fog sor kerülni, utána pedig a hallgatók akár az utcára is vonulnak az egyetem megmentése érdekében.

Az egyetem 2013-as költségvetését a kormány 300 millió forinttal csökkentené, ez pedig 38 százalékos elvonás lenne a tavalyihoz képest. Kőnig Frigyes rektor szerint „a 2013-as költségvetési előirányzat az intézmény számára még azt sem teszi lehetővé, hogy a már jelenleg az egyetemen tanuló hallgatókkal szembeni szerződéses kötelezettségeknek eleget tegyen”. Juhász Ferenc gazdasági főigazgató pedig bejelentette, hogy ha január 31-éig legalább 10 millió forinttal nem enyhít a kormány a megvonáson, akkor lemond tisztségéről.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. január 31. 12:33
Tessék elzarándokolni az elsőtitkár elvtárs úrhoz! Ő olyan jóságos. Biztosan talál rá megoldást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!