Szándéknyilatkozat kötött az USL és az RMDSZ az esetleges koalícióról

2012. december 19. 10:01

Az egyezségről Crin Antonescu, az USL liberális társelnöke beszélt egy keddi tévéműsorban, azt állítva, hogy az RMDSZ ezt nem tartotta be. A romániai magyar párt elnöke szerint viszont épp Antonescu szegte meg a megállapodást.

2012. december 19. 10:01

Írásos szándéknyilatkozat létezett a romániai választásokon győztes Szociálliberális Szövetség (USL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között a közös kormányzásról – erősítette meg szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A mindeddig titokban tartott megállapodásról Crin Antonescu, az USL liberális társelnöke beszélt egy kedd esti tévéműsorban, azt állítván, hogy az RMDSZ nem tartotta be az ősz folyamán aláírt szándéknyilatkozat „szellemét”.

Igen, létezett egy elvi egyezség az USL-vel, és az RMDSZ ezt betartotta. Az egyedüli ember, aki nem tartotta be, az Crin Antonescu, aki feltételeket szabott a választások után” – mondta Kelemen Hunor, felidézve: azt kérték az RMDSZ-től, fogadja el az alkotmány első cikkelyét, amely nemzetállamként határozza meg Romániát.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blehel
2012. december 19. 11:22
Sszégyen... Gratula az rmdsz-nek szavazóik újbóli arconköpéséért. Nem tudom miért nincs EGYETLEN EGY normalis román párt? Egy szavazóra biztos számíthatnának... elegem van ebbøl a velejéig korrupt RMDSZ-bøl (tisztelet a kivételeknek), de nem különben Tøkés "püspökúr" Lászlóból is és vele együtt az egész Mo-ról hátszéllel támogatott alakulatából. tényleg Mohács kell??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!