Mandur László a kulturális és sajtóbizottság összehívását kezdeményezi

2012. december 14. 07:55

A szocialista politikus az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának sürgős összehívását kezdeményez a közmédia, elsősorban az MTVA működése körül tartósan kialakult, és az „elmúlt hetekben egyre aggasztóbbá váló állapotok miatt”.

2012. december 14. 07:55

A közmédia, elsősorban az MTVA működése körül tartósan kialakult, és az „elmúlt hetekben egyre aggasztóbbá váló állapotok miatt” az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának sürgős összehívását kezdeményezi Mandur László, a bizottság szocialista tagja. A bizottság elnökéhez, a fideszes Cser-Palkovics Andráshoz írt, és az MTI-hez eljuttatott levélében Mandur László kifejti: felelős politikusként kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy „közvetlen és hiteles tájékoztatást kérjünk, és kapjunk a felelős vezetőktől.” Mandur emlékeztet arra, hogy ez meg is történt a bizottság 2011. június 15-i ülésén, ahol közös elhatározás is született, hogy később bizottsági ülés keretében a testület visszatér a közmédiarendszer átalakulásának kérdésére. 

 
Az elmúlt másfél év szervezeti és működési történései önmagukban is indokolttá teszik a téma ismételt napirendre tűzését – írta a képviselő. Az újbóli tömeges létszámleépítésben követett eljárások, az MTVA kulturális főszerkesztőség-vezetője, Rockenbauer Zoltán, és helyettese azonnali lemondása, illetve távozása rávilágított arra, hogy „hatalomközeli erők belső harca folyik” a magyar közmédiarendszer teljes uralmáért, ami még a hatályos médiaszabályzás betűjével és szellemével is ellentétes. Mindezek figyelembevételével indokolt a bizottság sürgős összehívása valamennyi szakterület vezetőinek meghívásával – áll a szocialista politikus levelében, amelyben az ülés megtartását december 17. és 22. közötti napok valamelyikére indítványozza.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. december 14. 11:21
Mandúr aki semmihez nem ért, a kultúra és a média nagy tudora.És, ha összehívja, akkor mi történik a gittrágáson kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!