Kinevezték a BBC új vezérigazgatóját

2012. november 26. 13:19

Lord Tony Hallt, a londoni Királyi Operaház jelenlegi vezérigazgatóját nevezték ki csütörtökön a BBC új vezetőjének. George Entwistle – aki alig 54 napot töltött e tisztségében – két hete etikai botrányok miatt mondott le.

2012. november 26. 13:19

A londoni Királyi Operaház jelenlegi vezérigazgatóját nevezték ki csütörtökön a BBC új vezetőjének. Lord Tony Hall, aki 1996-tól 2001-ig a brit közszolgálati médiatársaság hírigazgatója volt, a csütörtöki bejelentés szerint márciusban veszi át a BBC vezérigazgatói tisztségét. Éves javadalmazása 450 ezer font (160 millió forint) lesz. Lord Hall munkába állásáig Tim Davie, a társaság jelenlegi ügyvezetője irányítja a BBC-t.

A BBC előző vezérigazgatója, George Entwistle – aki alig 54 napot töltött e tisztségében – nem egészen két hete lemondott, miután a cégnél egymás után kirobbant súlyos etikai botrányok miatt tarthatatlanná vált helyzete. Nemrégiben kiderült, hogy a BBC televízió valaha legnépszerűbb műsorvezetője, a tavaly októberben 84 évesen elhunyt Sir Jimmy Savile – aki az 1960-as évektől az 1980-as évek végéig vezette a BBC különböző könnyűzenei és gyermekműsorait – csaknem negyven éven keresztül szexuális bűncselekmények végeláthatatlan sorát követte el 12-13 éves lányok és fiúk sérelmére, nem egyszer a BBC helyiségeiben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!