Busztender: a közgyűlés döntését csak a testület változtathatja meg

2012. november 04. 10:25

György István és Németh Zoltán a fővárosi busztenderrel összefüggésben közölték: a fővárosi Fidesz-KDNP szerint a Fővárosi Közgyűlés érvényben lévő döntéseit sem „városházi forrás”, sem senki más nem változtathatja meg, csak maga a testület.

2012. november 04. 10:25

A fővárosi Fidesz-KDNP szerint a Fővárosi Közgyűlés érvényben lévő döntéseit sem „városházi forrás”, sem senki más nem változtathatja meg, csak maga a testület. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője szombat este ezt a fővárosi busztenderrel összefüggésben közölte. Mint írták, előző nap a fővárosi frakció nevében reagáltak a Magyar Nemzet cikkére, amely a buszkiszervezés leállítását helyezte kilátásba, meg nem nevezett városházi forrásokra hivatkozva. Megismételték, hogy a fővárosi Fidesz-KDNP frakciója és maga a közgyűlés is egyértelmű döntést hozott az új autóbusz-üzemeltetési modellről, és nem látják okát a döntés megváltoztatásának.

 
A két politikus azt is leszögezte, hogy az ettől eltérő tartalmat vagy hangsúlyt adó sajtóinterpretációkkal nem kívánnak foglalkozni. Utaltak a főpolgármester közleményére is, aki szerint nem volt felhatalmazásuk a közgyűlés nevében is nyilatkozni a buszkiszervezésről. Ezzel összefüggésben hangsúlyozták: arról, hogy ki milyen döntést tervez a közgyűlés elkövetkező üléseinek valamelyikén meghozni, illetve a közgyűlés korábbi döntésével kapcsolatban véleménye van, bárkinek joga van nyilatkozni. Ehhez semmiféle közgyűlési felhatalmazásra nincs szükség – legyen szó akár meg nem nevezett „városházi forrásról”, akár nevüket vállaló képviselőkről – tették hozzá.
 
György István és Németh Zoltán arra is rámutatott: a közgyűlés érvényben lévő döntéseit sem „városházi forrás”, sem senki más nem változtathatja meg, csak maga a testület. „Amíg a Fővárosi Közgyűlésnek egy adott  kérdésben érvényes és hatályos döntése van, addig az azzal ellentétes véleményekkel szemben csakis e döntés számít” – emelték ki, megjegyezve, hogy erről szólt a korábbi közleményük is. Jelezték, hogy a lényeg a céljuk: a buszpark megújítása, hogy minél több modern és kényelmes autóbusz állhasson forgalomba Budapesten. A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy leállhat a fővárosi buszkiszervezés. Erre reagálva György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán frakcióvezető aznap cáfolta ezt. Szombaton Tarlós István főpolgármester azt közölte: semmilyen felelősséget nem vállal a BKV jövő évi működési biztonságáért, amennyiben újabb busztendert írnak ki a társaság finanszírozásról szóló kormánydöntés előtt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!