NBC-botrány: aranyérmes fekete tornászlány után tornászó majom

2012. augusztus 05. 21:26

Az amerikai csatorna műsorvezetője Gabby Dougles teljesítményét méltatta, majd közvetlenül ezt követően egy tornászdresszbe öltözött majomról szóló hirdetést láthattak a nézők.

2012. augusztus 05. 21:26

Bob Costas műsorvezető az NBC műsorában a 16 éves amerikai Gabby Douglas tornásznő győzelme kapcsán arról beszélt, hogy sok fekete amerikai kislány fejében fordulhat meg, hogy ezt ő is megpróbálja. Ezt követően a reklámblokk egy olyan hirdetéssel kezdődött, melyben egy tornászruhás csimpánz függeszkedett a gyűrűn. A csatorna nézői közül sokan felháborodtak az amúgy a teljes olimpia alatt futó majmos hirdetés elhelyezésén, és többen feltették a kérdést, vajon szándékosan történt-e mindez.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2012. augusztus 07. 14:44
Nem lennék most az zusa helyében! Amit ezek kapni fognak az EU elnökségétől, meg a nemzetközi jogvédőktől! Ajvé!+ Hazug és képmutató neoliberálisnpolitika, amely mindig a népek vesztére törekedett. Elég! Ki kell mondani és tenni kell a feketék-fehérek elleni rasszizmusa ellen. Tenni kell a cigányok - fehérek elleni rasszizmusa ellen! Néven kell nevezni a dolgokat. Mert nincs " Roma zene"- csak cigány zene! A falat- nem "roma útra ment- hanem cigányútra!" A buzi, nem meleg- mert csak a kályha meleg! A buzi- az buzi , nincs mit szégyelni az elnevezésen, csak a hajlamon! :-) Elég a neoliberális képmutatásból!
3.nyugi
2012. augusztus 07. 14:42
Az este mutatták az egyéni felemás korlát gyakorlatokat. Nem szükséges mondani, csak a néger kölyökkel voltak elfoglalva. Minden mozdulat követve lett. Az állandó szájnyalogatás is. Ez roppant jellemző rájuk. Folyton, megállás nélkül nyálazzák a szájukat. Na mindegy. Gondolom, mindenki várta, hogy bemutat valami fantasztikusat. Hamár egyszer még Obamáné is felhivta telefonon. Rendnek kell lenni. Hát csinált valamit. Ez igaz. Nem vagyok szakértő felemás korláton, de szerintem egy ponton megzavarodott és rendesen kihagyott a gyakorlatából. Ezt a pontozók is nyilván látták. Monkey ide, monkey oda, simán vesztett. Vége a mitosznak. Most nem mutatták a gusztustalanul sivalkodó, légycsapókkal rendesen ellátott big mámát, a töménytelen rokonyt, és gondolom, hogy ma este a gorillaképű Michelle sem fog telefonozgatni. Egy gonddal kevesebb.
StG
2012. augusztus 07. 11:42
Így legalább mindenki megtalálja a kedvére valót: Aki kényszeres PC-ségre vágyik, az nézi az NBC-t, aki meg rasszistákra és egyéb proto-nácikra kíváncsi, az jön a mandinerre. Azt hiszem, mi lehetünk kevésbé büszkék... Egyébként a legviccesebb felháborodás (sok-sok tiltakozó telefonnal) valamelyik női vízilabdameccs kapcsán volt, mert a nagy víz alatti csatában valamelyiknek kilátszott a melle. :D
3.nyugi
2012. augusztus 07. 11:41
egysegelem @cutcopy "Mert ti azok vagytok, ok meg nem. Ez ilyen egyszeru" Amikor a fekete gyerek nyert, maga a First Lady, Michelle Obama hivta fel sürgősen gratulálni. Addig még egyetlen más győztest nem hivott. Miért pont a fekete kölyök volt az első? Az addigi fehér győztesek miért nem voltak fontosak? Michelle is nagyon hasonlatos egy gorillához. Igy azonnal érthető a nagy szeretet. Meg az ordas rasszizmus. A másik telefonáló a szintén néger kapcsifogú Condi Rice volt. Szinte sorbaálltak telefonálgatni. Szóval ez valóban ilyen egyszerű. Es nem illik rosszindulatúlag hazudozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!