Az MSZP szerint a kormány becsapta a devizahiteleseket

2012. augusztus 22. 11:19

Az MSZP szerint a kormány becsapta a bajban lévő devizahiteleseket, a rokkant emberek, valamint a kismamák és az özvegyi nyugdíjban részesülők egy részét.

2012. augusztus 22. 11:19

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: bár a kormány a devizahitelesek megmentését ígérte, a tavalyi 23-ról az idén 35 százalékra nőtt azoknak a lakossági jelzáloghiteleknek az aránya, amelyek esetében késve fizetik a törlesztőrészletet. A politikus szerint a Nemzeti Eszközkezelő „fiktív szervezet” maradt, mivel az idén eddig a tervezett nyolcezer helyett mindössze nyolc lakást vásárolt meg bajba jutott hitelesektől. A rászorulók becsapásaként értékelte az ócsai lakótelep felépítéséről szóló ígéretet is, megjegyezve, hogy a „szocgettó” létrehozását az MSZP az elejétől ellenezte.

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy sok, a felülvizsgálat alapján rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra jogosult ember hónapok óta nem kapja meg a neki járó juttatást. Elmondta, számos megkeresést kap olyanoktól, akiknek május óta nem folyósítanak ellátást. Közölte, a kormány becsapta azokat az özvegyeket is, akik azt hitték, hogy a megváltozott munkaképességűek ellátásáról hozott döntések nem érintik járandóságukat. Ezzel szemben a felére csökkentették az özvegyi nyugdíjat azok esetében, akik rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülnek – mondta, megjegyezve, hogy ezzel több ezer özvegy veszített havonta akár több tízezer forintot.

Az MSZP elnökségi tagja hazugságnak minősítette azt is, hogy a kormány kompenzálja az adóváltozások miatt rosszul járó kismamákat; azt mondta, a kompenzációt csak 19 ezren kapták meg, több mint hatvanezren „pofára estek”. Az MSZP arra kíváncsi, hogy mit gondol minderről Orbán Viktor. Korózs Lajos úgy fogalmazott: az általuk javasolt „fordított konzultáció” – amelynek során a kormányfő fejtené ki véleményét az említett problémákról – a kormányzati konzultációkkal szemben valóban az emberek gondjairól szólna, ráadásul „egy huncut fillérjébe sem kerülne senkinek”.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtyi
2012. augusztus 23. 09:55
Persze Korózs, bár egykutya.
stefanovszky
2012. augusztus 22. 15:30
Engem az MSZP csapott be a devizahitelemmel. Meg az összes többit is!!!!
kjkj945
2012. augusztus 22. 13:14
Mán mesmeg kezdik. Azt, hogy ők kényszerítették a manyupot aztatatot mindég efelejtik. Uncsicsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!